Bereidingswijze
Laat de garnalen ontdooien. Snijd de kip in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de kip rondom aan. Voeg de knoflook, paprika en tomatenpuree toe en bak mee.
Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk er 900 ml water bij en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 20 min. garen.
Hak de dille fijn. Schep na 10 min. twee derde van de dille door de rijst, verdeel de garnalen over de paella en stoof gaar. Roer de rijst niet meer door. Garneer met de rest van de dille en serveer de paella in de pan.
Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk er 900 ml water bij en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 20 min. garen.
Hak de dille fijn. Schep na 10 min. twee derde van de dille door de rijst, verdeel de garnalen over de paella en stoof gaar. Roer de rijst niet meer door. Garneer met de rest van de dille en serveer de paella in de pan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verlang je naar de zomer? Met een grote pan paella op tafel kom je weer in vakantiestemming.
Ingrediƫnten
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
70 g tomatenpuree
1 paprikamix (3 stuks)
320 g scharrelkipdijfilet
300 g risottorijst arborio
1 kippenbouillonblokje
300 g knoflookgarnalen (diepvries)
15 g dille
2 el olijfolie
70 g tomatenpuree
1 paprikamix (3 stuks)
320 g scharrelkipdijfilet
300 g risottorijst arborio
1 kippenbouillonblokje
300 g knoflookgarnalen (diepvries)
15 g dille
Leuke tips
Tip! voeg eventueel een paar draadjes saffraan en een handje tuinerwten toe aan de paella. Serveer eventueel met gegrilde padron pepers.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491549
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht