Boerenkoolhutspot met shoarma

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/14/2022 - 12:03
Bereidingswijze
Verhit in een grote pan 25 g boter. Bak de hutspotgroenten 4 min. Verdeel de aardappelen en boerenkool over de hutspotgroenten. Voeg voldoende warm water toe tot alles net onder staat en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en kook de aardappelen met de groenten in 15 min. gaar.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter. Bak de shoarma in 10 min. gaar. Doe intussen de yoghurt in een schaaltje. Pers er de knoflook boven en roer door. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen met de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp ze met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met versgemalen peper.
Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel er de shoarma over. Schep op elk bord wat knoflookyoghurt. Serveer met de rest van de knoflookyoghurt .
Afbeelding
Boerenkoolhutspot met shoarma
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is weer stamppot-seizoen! Vandaag een verrassende combi van twee favorieten op het menu.
Ingrediënten
300 g gesneden boerenkool
500 g varkensshoarma
150 g yoghurt Griekse stijl naturel 10% vet
1 teen knoflook
50 g roomboter
500 g hutspotgroente
1 kg stamppotaardappelen (koeling)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 knoflookpers
1 pureestamper
Leuke tips
Tip! bak voor extra groenten 1 gesneden paprika met de shoarma mee. Halveer voor een 'low carb' optie de hoeveelheid aardappelen in dit recept.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491547
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten