Bereidingswijze
Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 3 min. de pompoenblokjes toe. Hak intussen de knoflook fijn.
Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit in een sauspan de rest van de olie. Fruit de knoflook 1 min. zonder te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er langzaam en al kloppend met een garde de melk bij en verwarm in 3-4 min. tot een gladde en gebonden bechamelsaus. Breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper.
Giet de pasta en pompoen af, meng door de spinazie en schep in de ovenschaal. Schenk de bechamelsaus over de pasta en schep om.
Scheur de mozzarella grof en verdeel over de pasta. Bestrooi met de oregano.
Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit in een sauspan de rest van de olie. Fruit de knoflook 1 min. zonder te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er langzaam en al kloppend met een garde de melk bij en verwarm in 3-4 min. tot een gladde en gebonden bechamelsaus. Breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper.
Giet de pasta en pompoen af, meng door de spinazie en schep in de ovenschaal. Schenk de bechamelsaus over de pasta en schep om.
Scheur de mozzarella grof en verdeel over de pasta. Bestrooi met de oregano.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag een gerecht dat zeker bij kinderen populair is: mac 'n cheese. Maar wel mét groente van het seizoen
Ingrediënten
400 g penne rigate
450 g pompoenblokjes (diepvries)
2 tenen knoflook
75 ml olijfolie
600 g gewassen spinazie
50 g bloem
500 ml halfvolle melk
1 tl gemalen nootmuskaat
2 bollen buffelmozzarella
1 tl gedroogde oregano
450 g pompoenblokjes (diepvries)
2 tenen knoflook
75 ml olijfolie
600 g gewassen spinazie
50 g bloem
500 ml halfvolle melk
1 tl gemalen nootmuskaat
2 bollen buffelmozzarella
1 tl gedroogde oregano
Hulpmiddelen & keukengerei
1 ovenschaal (28 x 18 cm)
Leuke tips
Tip! voeg voor een extra hartige smaak 50 g geraspte Parmezaanse kaas aan de bechamelsaus toe.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491543
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht