Bereidingswijze
- Schil de appel en snijd deze in kleine dobbelsteentjes.
- Bak de appel in 35 gr boter. Vergeet niet om tussendoor te roeren.
- Na een paar minuten voeg je de kaneelsuiker en de gehakte amandelen toe aan het geheel.
- Blus af met het water en laat het geheel even kort koken.
- Zet opzij en laat afkoelen. Ondertussen kun je de crème maken.
- Klop de slagroom stijf in een kom.
- In de andere kom meng je mascarpone met suiker en vanillesuiker.
- Voeg de geklopte slagroom toe en meng dit voorzichtig onder de mascarpone. Dit doe je niet met de mixer, maar gewoon met een lepel, spatel of een garde.
- Verkruimel de speculaas.
- Nu is je dessert klaar om in de glazen gedaan te worden: begin met een laagje crème, dan de stukjes appel en daarop een laagje verkruimelde koekjes. Vervolgens weer crème, appel en speculaas. Je eindigt altijd met een laagje crème.
- Zet de tiramisu een nacht in de koelkast (of tenminste enkele uren om de smaak optimaal tot zijn recht te laten komen)
- Voor het serveren strooi je er een laagje cacao overheen.
- Je kunt als je wilt nog een stukje speculaas in de crème steken, dit maakt het extra feestelijk.
- Bak de appel in 35 gr boter. Vergeet niet om tussendoor te roeren.
- Na een paar minuten voeg je de kaneelsuiker en de gehakte amandelen toe aan het geheel.
- Blus af met het water en laat het geheel even kort koken.
- Zet opzij en laat afkoelen. Ondertussen kun je de crème maken.
- Klop de slagroom stijf in een kom.
- In de andere kom meng je mascarpone met suiker en vanillesuiker.
- Voeg de geklopte slagroom toe en meng dit voorzichtig onder de mascarpone. Dit doe je niet met de mixer, maar gewoon met een lepel, spatel of een garde.
- Verkruimel de speculaas.
- Nu is je dessert klaar om in de glazen gedaan te worden: begin met een laagje crème, dan de stukjes appel en daarop een laagje verkruimelde koekjes. Vervolgens weer crème, appel en speculaas. Je eindigt altijd met een laagje crème.
- Zet de tiramisu een nacht in de koelkast (of tenminste enkele uren om de smaak optimaal tot zijn recht te laten komen)
- Voor het serveren strooi je er een laagje cacao overheen.
- Je kunt als je wilt nog een stukje speculaas in de crème steken, dit maakt het extra feestelijk.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een tijdje gelden maakte een vriendin me opmerkzaam op dit gerecht op Facebook. en met een lach zei ik dat ik het wel een keertje voor haar zou maken. Dus toen ze langskwam hebben we het als lekkers bij de koffie gehad. De avond ervoor had ik het al gemaakt en hadden we een heel lekker toetje. Toe ik het aan het maken was, deed het me een beetje denken aan Appeltaart-in-een-glaasje-no-bake
TIP: Deze variant is zonder rauw ei of alcohol, dus ook geschikt voor kinderen, zwangeren en ouderen.
TIP: Deze variant is zonder rauw ei of alcohol, dus ook geschikt voor kinderen, zwangeren en ouderen.
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 60 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (of 1 el zelfgemaakte vanillesuiker)
- 100 gr speculaas
- 1 (grote) appel of 2 kleine
- 35 gr boter
- 1 el kaneel met suiker gemengd
- 1 el geschaafde amandelen
- scheutje water (of appelsap)
- cacaopoeder
- 250 ml slagroom
- 60 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (of 1 el zelfgemaakte vanillesuiker)
- 100 gr speculaas
- 1 (grote) appel of 2 kleine
- 35 gr boter
- 1 el kaneel met suiker gemengd
- 1 el geschaafde amandelen
- scheutje water (of appelsap)
- cacaopoeder
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491541
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Facebook/tips voor jou/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch