Bereidingswijze
Maak alle groente schoon en zet ze in kommetjes klaar. Verhit wat olie in een wok en wok de kip plakjes in enkele minuten snel bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij. Fruit in het overgebleven vet de knoflook en de peper enkele minuten. Voeg peen, champignons en paprika toe en ook eventueel de bamboescheuten. Kook ondertussen ook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Meng alvast de ketjap, vissaus, maizena en de kippenbouillon door elkaar. Voeg dit mengsel toe , zodra de groente beetgaar zijn. Laat even aan de kook komen , zodat het geheel kan binden. Voeg de kip toe en laat alles door en door warm worden. Roer als laatste de afgespoelde taugé door de tjap tjoy.
Meng alvast de ketjap, vissaus, maizena en de kippenbouillon door elkaar. Voeg dit mengsel toe , zodra de groente beetgaar zijn. Laat even aan de kook komen , zodat het geheel kan binden. Voeg de kip toe en laat alles door en door warm worden. Roer als laatste de afgespoelde taugé door de tjap tjoy.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is bij uitstek geschikt om van je groenterestjes af te komen ( stukje komkommer broccoli, paksoi, rode ui, peultjes, sperzieboontjes) Daarvoor heb ik dit gerecht gebruikt. Om alleen voor een peen naar de super te gaan ( of beter gezegd manlief te sturen vanwege mijn recent opgelopen hernia)Ik gebruikte daarvoor in de plaats wat bosui in stukjes een ui en wat meer taugé. Verder had ik alles in huis. Echt een snel en heerlijk gerecht, zoals wij dat van Project Gezond gewend zijn. We hebben gesmuld.
Ingrediënten
200 gr kipfilet in hele dunne plakjes
1 rode peper zonder lijst en zaad in reepjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 wortel in grove stukken
1 paprika in grove stukken
100 gr champignons schoon geboend en eventueel gehalveerd
100 gram taugé afgespoeld
10 ml ketjap manis
10 ml vissaus
5 gr maïzena
200 ml kippenbouillon (van een blokje)
1 blikje bamboescheuten( optie)
120 gram rijst naar keuze
1 kippenbouillonblokje ( met minder zout)
1 rode peper zonder lijst en zaad in reepjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 wortel in grove stukken
1 paprika in grove stukken
100 gr champignons schoon geboend en eventueel gehalveerd
100 gram taugé afgespoeld
10 ml ketjap manis
10 ml vissaus
5 gr maïzena
200 ml kippenbouillon (van een blokje)
1 blikje bamboescheuten( optie)
120 gram rijst naar keuze
1 kippenbouillonblokje ( met minder zout)
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, snijplank, mes pan voor de rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491537
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project gezond eigen tekst en foto's Aanpassing naar smaak.
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht