Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden hete-lucht of 200 graden boven- en onder-warmte.
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Olie verhitten in een hapjes of grote koekenpan.
Ui en knoflook glazig bakken.
Champignons, prei en paprika even meebakken. Kerriepoeder toevoegen en ook meebakken.
Sperziebonen en groentebouillon hieraan toevoegen.
Alles aan de kook brengen en plm. 10 tot 12 minuten zachtjes laten sudderen tot de bonen beetgaar zijn.
Gare rijst en ham-reepjes erdoor mengen. Op smaak brengen met sambal, sojasaus, peper en zout. Losgeklopte ei door de rijst mengen.
Overdoen in een ovenschaal en kaas gelijkmatig erover verdelen.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten bakken.
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Olie verhitten in een hapjes of grote koekenpan.
Ui en knoflook glazig bakken.
Champignons, prei en paprika even meebakken. Kerriepoeder toevoegen en ook meebakken.
Sperziebonen en groentebouillon hieraan toevoegen.
Alles aan de kook brengen en plm. 10 tot 12 minuten zachtjes laten sudderen tot de bonen beetgaar zijn.
Gare rijst en ham-reepjes erdoor mengen. Op smaak brengen met sambal, sojasaus, peper en zout. Losgeklopte ei door de rijst mengen.
Overdoen in een ovenschaal en kaas gelijkmatig erover verdelen.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten bakken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze ovenschotel bestaat uit een restant gekookte rijst en diverse overgebleven groente uit mijn koelkast. Ik heb er wat reepjjes ham door verwerkt en op smaak gemaakt met sambal en sojasaus. Laagje kaas erover en in de oven. Je kunt er natuurlijk ook andere groenten door verwerken.
N.B.Na het bakken van de groenten blijft er vocht over in de pan. Dit moet je niet afgieten want het vocht wordt opgenomen door de rijst. Als de schaal uit de oven komt is het vocht verdwenen.
N.B.Na het bakken van de groenten blijft er vocht over in de pan. Dit moet je niet afgieten want het vocht wordt opgenomen door de rijst. Als de schaal uit de oven komt is het vocht verdwenen.
Ingrediënten
plm.250 tot 300 gram rijst
300 gram sperziebonen, in plm. 3 cm lange stukken
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
1 kleine prei, gesnipperd
150 gram champignons, in plakjes
kleine rode paprika, in stukjes
1/8 liter groentebouillon (van tablet)
100 gram gekookte ham in reepjes
Zout, peper
1 tot 2 theelepels sambal badjak
3 eetlepels sojasaus (Japanse of Chinese)
1 losgeklopt ei
50 gram geraspte kaas
300 gram sperziebonen, in plm. 3 cm lange stukken
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
1 kleine prei, gesnipperd
150 gram champignons, in plakjes
kleine rode paprika, in stukjes
1/8 liter groentebouillon (van tablet)
100 gram gekookte ham in reepjes
Zout, peper
1 tot 2 theelepels sambal badjak
3 eetlepels sojasaus (Japanse of Chinese)
1 losgeklopt ei
50 gram geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan of hapjespan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Vegetariërs laten de hamreepjes weg en doen er een extra losgeklopt eitje door.
Ik had zelf nog 400 gram gekookte rijst over. Daar heb ik het mee gedaan.
Ik had zelf nog 400 gram gekookte rijst over. Daar heb ik het mee gedaan.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491533
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Histaminevrij