Bereidingswijze
Kook de plakjes aardappel in een half groentebouillonblokje beetgaar. Giet af en zet opzij.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken. Verwijder het meeste vet en smoor de ui reepjes en de paddenstoelenmix enkele minuten in het aanhangende vet , voeg de spekreepjes weer toe en meng alles.
Leg de kabeljauw in een ovenschaal en knijp er wat vers citroensap over en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de ui met de paddenstoelen over de vis. Klop de helft van de kaas met de gesnipperde basilicum door de room. Giet dit over de paddenstoelen. Leg er de plakjes gekookte aardappel op. Daarop de plakken tomaat en bestrooi met de rest van de mozzarella. Zet voor 20-25 minuten in de oven . Garneer met een beetje bladpeterselie.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken. Verwijder het meeste vet en smoor de ui reepjes en de paddenstoelenmix enkele minuten in het aanhangende vet , voeg de spekreepjes weer toe en meng alles.
Leg de kabeljauw in een ovenschaal en knijp er wat vers citroensap over en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de ui met de paddenstoelen over de vis. Klop de helft van de kaas met de gesnipperde basilicum door de room. Giet dit over de paddenstoelen. Leg er de plakjes gekookte aardappel op. Daarop de plakken tomaat en bestrooi met de rest van de mozzarella. Zet voor 20-25 minuten in de oven . Garneer met een beetje bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is een eigen variatie op een ooit eerder gemaakt recept. Heerlijk in combinatie met de paddenstoelenmix, verse basilicum en de geraspte mozzarella. Snel en slank.
Ingrediënten
200 gram paddenstoelenmix schoongemaakt en wat kleiner klein gesneden
1 eetlepel citroensap
100 gram spekreepjes
75 gram geraspte mozzarella
1 handje gesnipperde verse basilicum
100 ml kookroom
1 el bladpeterselie
2 grote tomaten in plakjes
1 ui in reepjes
450 gram geschilde vastkokende aardappelen in dunne plakjes
peper en zout naar smaak
2 stuks kabeljauwfilet van 125 gram
1/2 groente bouillonblokje( met minder zout)
1 eetlepel citroensap
100 gram spekreepjes
75 gram geraspte mozzarella
1 handje gesnipperde verse basilicum
100 ml kookroom
1 el bladpeterselie
2 grote tomaten in plakjes
1 ui in reepjes
450 gram geschilde vastkokende aardappelen in dunne plakjes
peper en zout naar smaak
2 stuks kabeljauwfilet van 125 gram
1/2 groente bouillonblokje( met minder zout)
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, snijplank, mes en pan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491531
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Eigen variatie op een bestaand recept.
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht