Vegetarische Bami

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/11/2022 - 21:48
Bereidingswijze
Voorbereiding dag 1:
- Kook de Mie nestjes 13 minuten
- blijf roeren
- Spoel af met koud water en meng met wat olie
- Bewaar in koelkast voor morgen

Voorbereiding dag 2:
- Maak schoon de knoflook
- Rasp de wortel
- Was de groenten en snijd fijn
- Breek de eieren in een kommetje met wat peper en zout.
- Klop de eieren los


Bereiding:
- Bak de ei in een pan en zet daarna apart
- Voeg toe de prei en groenten en breng op smaak met wat peper en zout
- zet de groenten apart in een kom

- Wok de ui en knoflook met olie
- Bak de mie voeg toe de ketjap
- Daarna voeg toe alle ingrediënten in de wok
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vanavond had ik Bami gemaakt. Niet echt met succes. Ik heb de recept aangepast en hopelijk is dit lekker. Tips voor een goede Bami zijn welkom! 

In deze recept heb ik gekozen voor bouillon en ketjap. Bij de andere heb ik hem zonder ketjap. Ik ga experimenteren en kijken wat ik lekkerder vindt.
Ingrediënten
Pinda olie
1 ui
3 Teentjes knoflook
1 Tl bouillon (groente of tuinkruiden)
300 gram Mie nestjes
3 Eieren
1 Wortel
200 gram Prei
4 El Ketjap manis
1 El Oestersaus of vis saus (Nam pla)
1 Paprika
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannen
Koksmes
Knoflookpers
Snijplank
Zeef
Spatel
Leuke tips
Voeg eventueel toe Taugé of andere groenten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491519
Homepage ID
2666777
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
Chefdaniel