Bereidingswijze
1 Spoel de bonen en zet ze de avond van tevoren in de week in zoveel water dat ze onderstaan. Snij het spek en de ui in kleine blokjes. Hak de marjolein fijn.
2 Breng de bonen met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook. Laat een uur koken met het deksel op de pan. Giet af en vang het kookvocht op. Schep de bonen over in een warme schaal.
3 Fruit het spek en de ui in de olie. Bestuif met bloem en laat nog even op het vuur staan. Voeg al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen erdoor. Werk de saus af met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.
4 Laat de saus nog vijf minuten zachtjes koken en roer geregeld om. Voeg de room toe en giet het geheel over de bonen.
2 Breng de bonen met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook. Laat een uur koken met het deksel op de pan. Giet af en vang het kookvocht op. Schep de bonen over in een warme schaal.
3 Fruit het spek en de ui in de olie. Bestuif met bloem en laat nog even op het vuur staan. Voeg al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen erdoor. Werk de saus af met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.
4 Laat de saus nog vijf minuten zachtjes koken en roer geregeld om. Voeg de room toe en giet het geheel over de bonen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDe klassieker bij een Engels ontbijt. De witte bonen zetten we reeds de avond te voor in water om te weken
Ingrediënten
250 g witte bonen (gedroogd)
1 ,5 liter water
2 takjes bonenkruid
4 sneetjes gezouten spek (in kleine blokjes)
1 ui (in kleine blokjes)
2 cl extra vierge olijfolie
10 g tarwebloem
70 g tomatenpuree
peper
zout
1 el marjolein (fijngehakt)
20 ml room
1 ,5 liter water
2 takjes bonenkruid
4 sneetjes gezouten spek (in kleine blokjes)
1 ui (in kleine blokjes)
2 cl extra vierge olijfolie
10 g tarwebloem
70 g tomatenpuree
peper
zout
1 el marjolein (fijngehakt)
20 ml room
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1491489
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch