Bereidingswijze
1 Maak de hollandaisesaus. Smelt de boter in een steelpannetje. Klop de eidooier en de witte wijn au bain-marie tot een crème. Neem van het vuur en roer er heel geleidelijk de vloeibare boter door, tot er een glanzende, smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met citroensap en zout en hou warm op een heel zacht vuurtje.
2 Blancheer het basilicum 5 tellen in kokend lichtgezouten water. Laat schrikken in ijswater, laat goed uitlekken en zet apart.
3 Breng 1 liter water aan de kook in een kleine pan. Voeg de azijn toe. Breek de eieren in aparte kopjes. Laat het water met behulp van een lepel kolken en laat telkens 1 ei in het water glijden en 4 minuten pocheren. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
4 Snij de muffins overlangs doormidden en toast ze goudbruin. Beleg de muffinhelften met ham en basilicum. Leg de eieren op de toasts. Werk af met hollandaisesaus en peper en zout en serveer meteen.
2 Blancheer het basilicum 5 tellen in kokend lichtgezouten water. Laat schrikken in ijswater, laat goed uitlekken en zet apart.
3 Breng 1 liter water aan de kook in een kleine pan. Voeg de azijn toe. Breek de eieren in aparte kopjes. Laat het water met behulp van een lepel kolken en laat telkens 1 ei in het water glijden en 4 minuten pocheren. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
4 Snij de muffins overlangs doormidden en toast ze goudbruin. Beleg de muffinhelften met ham en basilicum. Leg de eieren op de toasts. Werk af met hollandaisesaus en peper en zout en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk ontbijt op zijn Engels
Ingrediënten
4 eieren
4 gekookte ham sneetjes
4 handjes basilicum
2 English muffins
50 ml azijn
peper en zout (versgemalen)
Voor de hollandaisesaus :
boter100 g
eidooier1
citroensap1 scheutje
witte wijn (droge)2 el
zout
4 gekookte ham sneetjes
4 handjes basilicum
2 English muffins
50 ml azijn
peper en zout (versgemalen)
Voor de hollandaisesaus :
boter100 g
eidooier1
citroensap1 scheutje
witte wijn (droge)2 el
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1491487
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht