Bereidingswijze
DE RIJST
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in de kippenbouillon gaar . Giet af en laat in de pan met het deksel erop afkoelen.
HET VLEES
Doe alle ingrediënten voor het vlees in een pan en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Laat het vlees in de marinade afkoelen.
DE SAUS
Verwarm het klontje boter in de pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg de steranijs en de komijn toe en laat even meebakken. Voeg het vocht van de atjar toe evenals de suiker. Vervolgens de tomatenpuree en de gember. Voeg wat vocht van het vlees toe en breng alles aan de kook. Vis de steranijs eruit en maak de saus op gewenste dikte met wat maizena.
DE NASI
Verhit wat olie in een pan, voeg de eieren toe en blijf roeren totdat het ei gestold is. Haal het uit de pan en zet even opzij.
Verwarm olie in de pan en bak de ui, prei en rode peper aan. Voeg de ham toe en bak even mee. Dan gaat het roerei erbij met het knoflookpoeder. Als laatste de rijst meebakken totdat de rijst goed op temperatuur is.
HET VLEES
Dep het vlees goed droog en bak het in hete olie 3 minuten per kant. Snij het vlees in reepjes. Serveer de babi pangang op een laagje atjar tjampoer en verdeel er de saus over. Serveer de nasi er in een apart kommetje bij.
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in de kippenbouillon gaar . Giet af en laat in de pan met het deksel erop afkoelen.
HET VLEES
Doe alle ingrediënten voor het vlees in een pan en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Laat het vlees in de marinade afkoelen.
DE SAUS
Verwarm het klontje boter in de pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg de steranijs en de komijn toe en laat even meebakken. Voeg het vocht van de atjar toe evenals de suiker. Vervolgens de tomatenpuree en de gember. Voeg wat vocht van het vlees toe en breng alles aan de kook. Vis de steranijs eruit en maak de saus op gewenste dikte met wat maizena.
DE NASI
Verhit wat olie in een pan, voeg de eieren toe en blijf roeren totdat het ei gestold is. Haal het uit de pan en zet even opzij.
Verwarm olie in de pan en bak de ui, prei en rode peper aan. Voeg de ham toe en bak even mee. Dan gaat het roerei erbij met het knoflookpoeder. Als laatste de rijst meebakken totdat de rijst goed op temperatuur is.
HET VLEES
Dep het vlees goed droog en bak het in hete olie 3 minuten per kant. Snij het vlees in reepjes. Serveer de babi pangang op een laagje atjar tjampoer en verdeel er de saus over. Serveer de nasi er in een apart kommetje bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je in de ochtenduren alvast de rijst volgens beschrijving kookt en het vlees klaar maakt in de speciale bouillon en bovendien al alles voor de nasi snijdt , staat dit gerecht best snel op tafel. Zelfs de saus kun je al op voorhand bereiden. Wij hebben echt gesmuld van dit gerecht , maar een volgende keer maak ik middels wat sambal naar smaak de babi pangangsaus wat pittiger.
Ingrediënten
VOOR HET VLEES
3 schouderkarbonades
300 ml water
2 teen knoflook in plakjes
3 steranijs
1 tl gemberpoeder
1 el basterdsuiker
3 el ketjap
1 tl sambal
2 el rijstwijn
VOOR DE SAUS
1 ui gesnipperd
3 teen knoflook gesnipperd
klontje boter
2 steranijs
1 tl komijnpoeder
3 – 4 el suiker
sap uit een potje atjar tjampoer
140 gram tomatenpuree
2 cm verse gember geraspt
wat kookvocht van het vlees
maizena papje om te binden
VOOR DE NASI
350 gram rijst
1 liter kippenbouillon
3 eieren
1 ui gesnipperd
1 prei schoon in kleine stukjes
100 gram ham klein gesneden
½ rode peper
olie
2 tl knoflookpoeder
peper en zout naar maak
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen, snijplank en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491477
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Ramon Brugman eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht