Traag gegaard kalfsgebraad met spinazie en boerenkool en kroketten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/09/2022 - 09:02
Bereidingswijze
De dag ervoor :

-Schil de aardappelen, kook ze gaar en haal ze vervolgens door de roerzeef. Voeg de groene pesto toe en breng op smaak met peper en zout.
-Vorm kleine kroketten. Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopt eiwit en broodkruim. Laat ze vervolgens een nachtje rusten.

De dag zelf :

-Doe het vlees in een ovenschaal en laat het gedurende 1,5 uur garen op 80°C.
-Spoel de spinazieblaadjes en snijd de sjalot fijn. Snijd de boerenkool fijn.

-Stoof de sjalot in een eetlepel boter, voeg de boerenkool toe en roerbak 5 minuten. Voeg nu de spinazie toe en laat garen op een hoog vuur. Doe er de mascarpone en hazelnoten bij en breng op smaak met zout.
-Verhit de resterende boter in een pan en laat het vlees er in korsten. Kruid met zout en peper.
-Haal het vlees uit de pan en blus met de bouillon. Laat kort inkoken tot een lichtgebonden jus en breng op smaak met zout en peper.
-Frituur de kroketten op 180°C.
-Snijd het vlees in plakjes, schik het op warme borden en nappeer met de jus.
-Serveer de spinazie, boerenkool en de kroketten naast het gebraad.
Afbeelding
Traag gegaard kalfsgebraad met spinazie en boerenkool en kroketten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit kalfsgebraad wordt traag gegaard op een lage temperatuur. Zo wordt je gebraad supermals. Jammie!  
Ingrediënten
Voor de krokketen :

4 bloemige aardappelen
2 el groene pesto
peper
zout
100g bloem
2 eiwitten
100g paneermeel

1 kg kalfsgebraad
250g spinazie
150g boerenkolen
1 sjalot
200 ml runderbouillon
100g boter
2 el mascarpone
50g hazelnoten
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491471
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester