Bereidingswijze
Kook minimaal 2 uur van te voren de rijst en laat droog worden en afkoelen. Snij de kippendijen in stukjes samen met een sjalotje en een teentje knoflook en doe ik een schaaltje samen met 3-4 eetlepels ketjap manis, 1 afgestreken theelepel Vet-Sin, en zout, een eetlepel azijn en 2 Eetlepels honing en laat de kip minimaal een half uur marineren (langer is natuurlijk beter). Haal na het marineren de kip een uur uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Scheid 3 Eidooiers van het eiwit, voeg toe aan de rijst meng goed door en zet aan de kant. Hak de bosui in kleine ringetjes en doe in een schaaltje maar bewaar een klein handje van de groene stengel om te garnen (zie foto) Snij de wortel in kleine stukjes en doe ook in een schaaltje samen met een fijn gehakt teentje knoflook. Zet voordat het uur voorbij is de Airfrter of oven op 180 Graden. Wanneer warm doe een laagje zilverfolie in de airfryer of in de ovenschaal, schep de kip even goed door de marinade en verdeel in de Airfryer of ovenschaal en verwarm voor 15 minuten. Verwarm een wokpan en voeg olie toe. Voeg vervolgens de bosuitjes toe en laat de smaak even vrij komen in de olie. Voeg vervolgens de rijst met het ei erin vermengt toe en maak alles goed los (blijven omscheppen) voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de wortel toe met ongeveer 2 vingers vol sushi ginger en bak weer even 2-3 minuten. Schep de rijst tegen de zijkant van de pan en laat 3 Eetlepels soja saus in de pan vallen en begin het door de rijst de scheppen tot alles goed verdeelt is. Schep vervolgens weer de rijst tegen de pan en laat 2 Theelepels oestersaus met 1 Theelepel Vissaus in de pan vallen en begin het door de rijst te scheppen, bak alles even 2-3 minuten goed op. Voeg als laatste een theelepeltje afgestreken met Vet-sin toe en een beetje zout en peper naar smaak (Blijf proeven voor eigen smaak). Nu ongeveer is de kip ook klaar zo niet zal dat niet lang zijn zet daarom het vuur laag voor de laatste minuten. Pel een avocado van de schil, snij doormidden en verwijder de pit. Snij de avocado in kleine plakjes (Zie foto) en leg aan de kant om straks mee te garneren. Vermaal ook een beetje pinda's. Wanneer de kip klaar is laat het even uitlekken van overtollig vocht in een vergiet. Versier het bord met de gebakken rijst aan de ene kant, daarnaast de zoet zure kip en garneer met de bosui. Leg de avocado aan de andere kant mooi naast elkaar over elkaar heen en besprenkel met soja saus en garneer de avocado met sesamzaadjes en de vermalen pinda's. Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geinspireerd door meerdere gerechten een fusion gemaakt met ook mijn eigen favorite ingrediƫnten!
Ingrediƫnten
120 Gram droge van te voren gemaakte rijst, 200 Gram Kippendijen, 3 Ei dooiers, 1 Stuk wortel van ongeveer 10 CM, 3-4 Bosui stengels, Lichte sojasaus, Oestersaus, Vissaus bekend als Fish sauce te krijgen bij de Aziatische afdeling van de Jumbo of toko, Chili olie ook te krijgen bij Jumbo of Toko, Sushi Gember van Saitaku, Vet-Sin, Sesamzaadjes, 1 Avocado, 1 Sjalotje, 2 Teentjes knoflook, Ketjap Manis, Honing, Azijn, Vermalen pinda's, Slaolie of Zonnebloem olie.
Hulpmiddelen & keukengerei
Airfryer of oven met ovenschaal, Wokpan, Houten lepel.
Leuke tips
Mijn tip voor dit gerecht is om het bord mooi op te maken (Zie foto als voorbeeld) Dit eet voor mijn gevoel altijd een stuk prettiger!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491469
Homepage ID
3034865
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht