Bereidingswijze
Maal de uien en de knoflook fijn in de keukenmachine. Laat ze alvast zachtjes bakken in een grote stoofpan met een beetje olijfolie, op laag vuur. Voeg dan ook de komijn en chilipoeder toe, laat een minuutje bakken en doe het gehakt erbij in de pan. Laat het gehakt bruin bakken.
Doe ondertussen de verse chilipeper en de hele pot zongedroogde tomaten, inclusief de olie, in de keukenmachine. Maal tot een pasta.
Als het gehakt bruin is, kan de pasta van zongedroogde tomaten erbij. Voeg ook het halve kaneelstokje, de tomaten uit blik en twee kopjes espresso toe. Roer door, breng aan de kook en zet dan het vuur heel laag (gebruik eventueel een sudderplaatje). Leg een stuk bakpapier op de pan en daarna de deksel. Laat de chili zo ongeveer anderhalf uur zachtjes sudderen.
Giet de bonen af en roer ze door de chili. Laat ze nog 30 minuten mee sudderen, daarna is je chili con carne met espresso klaar!
Doe ondertussen de verse chilipeper en de hele pot zongedroogde tomaten, inclusief de olie, in de keukenmachine. Maal tot een pasta.
Als het gehakt bruin is, kan de pasta van zongedroogde tomaten erbij. Voeg ook het halve kaneelstokje, de tomaten uit blik en twee kopjes espresso toe. Roer door, breng aan de kook en zet dan het vuur heel laag (gebruik eventueel een sudderplaatje). Leg een stuk bakpapier op de pan en daarna de deksel. Laat de chili zo ongeveer anderhalf uur zachtjes sudderen.
Giet de bonen af en roer ze door de chili. Laat ze nog 30 minuten mee sudderen, daarna is je chili con carne met espresso klaar!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
2 uien
1 teen knoflook
500 gram rundergehakt
1 rode chilipeper
200 gram zongedroogde tomaten in olie
2 blikken tomaten van 400 gram
1/2 kaneelstokje
2 kopjes sterke espresso
800 gram bonen uitgelekte uit blik, een mix van 5 verschillende soorten of wat je lekker vindt (bijvoorbeeld van Valle del Sole)
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel komijnpoeder
Zout & peper
Olijfolie
Voor erbij:
Rijst of brood
Guacamole of een geprakte avocado
Yoghurt of zure room
Handje verse koriander
1 teen knoflook
500 gram rundergehakt
1 rode chilipeper
200 gram zongedroogde tomaten in olie
2 blikken tomaten van 400 gram
1/2 kaneelstokje
2 kopjes sterke espresso
800 gram bonen uitgelekte uit blik, een mix van 5 verschillende soorten of wat je lekker vindt (bijvoorbeeld van Valle del Sole)
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel komijnpoeder
Zout & peper
Olijfolie
Voor erbij:
Rijst of brood
Guacamole of een geprakte avocado
Yoghurt of zure room
Handje verse koriander
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491461
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://www.culy.nl/recepten/chili-con-carne-met-espresso/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht