Bereidingswijze
Meng de rode miso, suiker, sojasaus, mirin, sake, sesamolie en water met elkaar en zet apart.
Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd deze plakjes vervolgens in kwarten. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de varkenshaas in zo dun mogelijke plakjes.
Neem een grote wok of hapjespan die je kan afdekken met een deksel. Bak de aubergine in een beetje olie rondom goudbruin en gaar. Verwijder van de pan en zet opzij.
Doe opnieuw een beetje olie in de wok en bak op hoge hitte de plakjes varkenshaas mooi bruin. Voeg de knoflook en gember toe en bak even mee.
Voeg het miso mengsel toe en breng samen aan de kook. Laat het vervolgens met deksel er op 5 minuten pruttelen.
Verwijder de deksel, voeg de gebakken aubergine en de paprika toe. Laat de rest van het vocht verdampen en roer regelmatig, terwijl de paprika beetgaar wordt.
Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd deze plakjes vervolgens in kwarten. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de varkenshaas in zo dun mogelijke plakjes.
Neem een grote wok of hapjespan die je kan afdekken met een deksel. Bak de aubergine in een beetje olie rondom goudbruin en gaar. Verwijder van de pan en zet opzij.
Doe opnieuw een beetje olie in de wok en bak op hoge hitte de plakjes varkenshaas mooi bruin. Voeg de knoflook en gember toe en bak even mee.
Voeg het miso mengsel toe en breng samen aan de kook. Laat het vervolgens met deksel er op 5 minuten pruttelen.
Verwijder de deksel, voeg de gebakken aubergine en de paprika toe. Laat de rest van het vocht verdampen en roer regelmatig, terwijl de paprika beetgaar wordt.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
1 groene paprika, in stukjes van ongeveer 3cm
1 aubergine
240 g varkenshaas, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
1 tl verse gember, fijngehakt of geraspt
2 el rode miso
1 el suiker
1 el sojasaus
1 el mirin, zoete Japanse rijstwijn
1 el sake
1 tl sesamolie
100 ml water
Neutrale olie om te bakken
1 aubergine
240 g varkenshaas, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
1 tl verse gember, fijngehakt of geraspt
2 el rode miso
1 el suiker
1 el sojasaus
1 el mirin, zoete Japanse rijstwijn
1 el sake
1 tl sesamolie
100 ml water
Neutrale olie om te bakken
Leuke tips
Serveer met witte rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491455
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://nombelina.com/japans-varkensvlees-met-aubergine-paprika-en-miso/
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht