Bereidingswijze
Komijn poeder in de pan, rooster. Voeg olijfolie toe en bak hierin de fijngehakte uien voor twee minuten.
Voeg nu de fijngehakte paprika, de suiker,en bak op hoog vuur. Tomatenpuree mee bakken. Meng vervolgens ook de geschilde en van pitjes ontdane tomaten, blikje blokjes tomaten, laurierblaadjes, peterselie, cayennepeper, zout en peper erdoor en kook op laag vuur gedurende vijftien minuten. Voeg genoeg water toe zodat het de consistentie van een pastasaus krijgt en proef of het geheel goed op smaak is.
Breek de eieren boven een holletje in de saus. en kook nog 10-12 minuten op laag-middelhoog vuur in de oven.
Als de eieren gestold zijn besprenkel je het geheel met koriander en serveer met Turks witbrood.
Voeg nu de fijngehakte paprika, de suiker,en bak op hoog vuur. Tomatenpuree mee bakken. Meng vervolgens ook de geschilde en van pitjes ontdane tomaten, blikje blokjes tomaten, laurierblaadjes, peterselie, cayennepeper, zout en peper erdoor en kook op laag vuur gedurende vijftien minuten. Voeg genoeg water toe zodat het de consistentie van een pastasaus krijgt en proef of het geheel goed op smaak is.
Breek de eieren boven een holletje in de saus. en kook nog 10-12 minuten op laag-middelhoog vuur in de oven.
Als de eieren gestold zijn besprenkel je het geheel met koriander en serveer met Turks witbrood.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gegeten in Israel.
Ingrediënten
1 theelepel komijn
• Olijfolie
• 2 grote uien, ontdaan van schil en fijngehakt
• 1 paprika's, fijn gehakt
• 2 theelepels bruine basterdsuiker
• 3 laurierblaadjes
• 2 eetlepels bladpeterselie, fijn gehakt
• Bosje verse koriander, fijn gehakt
• 3 grote rijpe tomaten, grof gehakt
• Tomatenpuree
• Blikje tomaatstukjes
• Snufje cayenne peper
• Zout en peper
• 4 eieren
• Olijfolie
• 2 grote uien, ontdaan van schil en fijngehakt
• 1 paprika's, fijn gehakt
• 2 theelepels bruine basterdsuiker
• 3 laurierblaadjes
• 2 eetlepels bladpeterselie, fijn gehakt
• Bosje verse koriander, fijn gehakt
• 3 grote rijpe tomaten, grof gehakt
• Tomatenpuree
• Blikje tomaatstukjes
• Snufje cayenne peper
• Zout en peper
• 4 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Hakker, tarte tatin pan.
Leuke tips
Lekker met brood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491453
Homepage ID
2963311
Teller
0
Bron
Beetje Ottolenghi
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht