Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Leg deze in een ingevette ovenschaal.
3. Doe de rozijnen erbij en wat snufjes kaneel (bij een frisse appel ook wat suiker).
Meng door elkaar.
4. Doe de suiker en bloem bij elkaar in een kom.
5. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de suiker en de bloem.
6. Verkruimel het deeg over het appelmengsel.
7. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 25 minuten.
2. Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Leg deze in een ingevette ovenschaal.
3. Doe de rozijnen erbij en wat snufjes kaneel (bij een frisse appel ook wat suiker).
Meng door elkaar.
4. Doe de suiker en bloem bij elkaar in een kom.
5. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de suiker en de bloem.
6. Verkruimel het deeg over het appelmengsel.
7. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te maken met simpele ingrediƫnten maar superlekkere. Bolletje ijs en slagroom erbij en je hebt een topdessert!
Ingrediƫnten
4 grote appels
4 eetlepels rozijnen
Kaneel
75 gram suiker
100 gram roomboter
140 gram bloem
4 eetlepels rozijnen
Kaneel
75 gram suiker
100 gram roomboter
140 gram bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491437
Homepage ID
3034943
Teller
0
Bron
Pan van pien
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht