Gevuld witloof met kippengehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/08/2022 - 09:03
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer het witloof, haal de harde kern eruit en snij de stronkjes overlangs in twee. Verwijder voorzichtig de binnenste blaadjes zodat je het witloof later kunt vullen.
2 Snij de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng het gehakt met het ei, de tomaatjes, de tijm, het paneermeel en de geraspte parmezaan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Vorm 16 worstjes van het gehakt. Leg de worstjes op elke witloofhelft en omwikkel het telkens met 2 plakjes ontbijtspek.
3 Schik de gevulde stronkjes in een ovenschaal, overgiet ze met de bouillon en zet de schotel 45 minuten in de oven. Overgiet geregeld met het braadvocht. Strooi er vlak voor het serveren de gesnipperde peterselie overheen.
Afbeelding
Gevuld witloof met kippengehakt
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxNú in het seizoen: ons heerlijk grondwitloof. Laat je inspireren door dit heerlijke ovengerechtje, dat niet moeilijk is om te bereiden.
Ingrediënten
600 g kippengehakt
16 plakjes ontbijtspek
8 witloof stronkjes
2 takjes tijm (gerist)
1/2 bosje bladpeterselie (gesnipperd)
1 ei
8 el geraspte parmezaan
10 cl gevogeltebouillon
8 zongedroogde tomaten
5 el paneermeel
nootmuskaatsnuifje
olijfoliescheutje
pepersnuifje
zoutsnuifje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491435
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester