Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Snij het brood in 4 schuine sneden van 1,5 cm dik. Wrijf ze in met een teentje knoflook en gril de stukjes brood enkele minuten in de oven.
3 Snij de tomaten en de mozzarella in gelijke plakjes. Maak de pesto* in een vijzel of blender of gebruik kant-en klare pesto.
4 Leg wat tomaat, pesto en mozzarella op de broodjes. Strooi er de gedroogde oregano en olijvenplakjes over en kruid met wat peper.
5 Leg in een ovenschaal en gratineer in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gesmolten is.
2 Snij het brood in 4 schuine sneden van 1,5 cm dik. Wrijf ze in met een teentje knoflook en gril de stukjes brood enkele minuten in de oven.
3 Snij de tomaten en de mozzarella in gelijke plakjes. Maak de pesto* in een vijzel of blender of gebruik kant-en klare pesto.
4 Leg wat tomaat, pesto en mozzarella op de broodjes. Strooi er de gedroogde oregano en olijvenplakjes over en kruid met wat peper.
5 Leg in een ovenschaal en gratineer in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekkere warme mediterraanse lunch
Ingrediënten
1 boerenbrood (klein, ongesneden)
2 coeur de boeuf-tomaten
2 mozzarella bolletjes
1 potje pesto ( of zelf maken)
50 g olijven (gemengd, in plakjes)
basilicum (enkele blaadjes)
1 tl gedroogde oregano
2 coeur de boeuf-tomaten
2 mozzarella bolletjes
1 potje pesto ( of zelf maken)
50 g olijven (gemengd, in plakjes)
basilicum (enkele blaadjes)
1 tl gedroogde oregano
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1491433
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch