Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 175° C. Hak de peterselie. Pel de knoflook. Verwijder de harde uiteinden van de asperges en snij ze schuin in dunne plakjes. Blancheer ze 1 tot 2 minuten in licht gezouten water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Meng de peterselie met 2 el citroensap, 4 el olijfolie en een snuifje zout. Schenk de dressing over de asperges. Laat afgedekt ten minste 30 minuten marineren.
2 Roer de ricotta los met de pecorino en de eieren. Kruid met peper en zout. Vul 4 ingevette soufflévormpjes met het mengsel. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.
Saus :
3 Pureer de gepelde knoflook met de pijnboompitten, 1 el citroensap en de geraspte kaas in de keukenmachine. Voeg olijfolie toe in een straaltje en mix tot een romige saus. Ontvorm de taartjes op de borden. Schik er de asperges rond en lepel er wat saus bij. Serveer meteen.
2 Roer de ricotta los met de pecorino en de eieren. Kruid met peper en zout. Vul 4 ingevette soufflévormpjes met het mengsel. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.
Saus :
3 Pureer de gepelde knoflook met de pijnboompitten, 1 el citroensap en de geraspte kaas in de keukenmachine. Voeg olijfolie toe in een straaltje en mix tot een romige saus. Ontvorm de taartjes op de borden. Schik er de asperges rond en lepel er wat saus bij. Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekker en verrassend voorafje
Ingrediënten
500 g groene asperges (in dunne plakjes)
2 el peterselie (gehakt)
3 el citroensap
5 el olijfolie
zout
300 g ricotta
2 eieren
peper
2 tenen knoflook (gepeld
1 el pijnboompitten
30 g pecorino (geraspt, + 2 el voor de saus)
2 el peterselie (gehakt)
3 el citroensap
5 el olijfolie
zout
300 g ricotta
2 eieren
peper
2 tenen knoflook (gepeld
1 el pijnboompitten
30 g pecorino (geraspt, + 2 el voor de saus)
Hulpmiddelen & keukengerei
4 soufflé vormpjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491431
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch