Bereidingswijze
Verwarm de boter en olie in een pan en fruit de venkel met de ui een aantal minuten zachtjes wat zachter. Niet laten bruinen. Voeg vervolgens de knoflook en het laurierblaadje toe en bak een minuutje mee. Voeg de 800 ml paddenstoelen of kippenbouillon toe en kook in 7 minuten alles zacht.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de chorizo uit. Laat de blokjes chorizo uitlekken op keukenpapier. Giet het uitgebakken vet van de chorizo in een kommetje. Voeg er een klein scheutje olijfolie aan toe evenals een mespunt Cayenne peper.
Verwijder het laurierblaadje uit de soep en maal de soep met de staafmixer fijn. Voeg de witte bonen toe en laat die goed op temperatuur komen.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen of borden, verdeel er de blokjes chorizo over met wat venkelgroen en de chorizo olie.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de chorizo uit. Laat de blokjes chorizo uitlekken op keukenpapier. Giet het uitgebakken vet van de chorizo in een kommetje. Voeg er een klein scheutje olijfolie aan toe evenals een mespunt Cayenne peper.
Verwijder het laurierblaadje uit de soep en maal de soep met de staafmixer fijn. Voeg de witte bonen toe en laat die goed op temperatuur komen.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen of borden, verdeel er de blokjes chorizo over met wat venkelgroen en de chorizo olie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is geïnspireerd op een oud recept van Bill Granger en het fijnste aan deze soep is, dat ie lekker romig en troostrijk smaakt zonder dat er room aan toegevoegd is. Heerlijk met de knapperige stukjes chorizo en de chorizo olie. Een beetje venkelsoep en een beetje witte bonensoep. Beide smaken komen mooi naar voren in dit recept. En de soep krijgt een toffe bite en structuur met de pittige chorizo. Deze soep smaakt naar..... meer.
Ingrediënten
3 stuks venkel, in plakjes (de venkel topjes apart houden voor garnering)
800 gram witte bonen
200 gram chorizo, in kleine blokjes
1 grote ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 laurierblaadje
800 ml paddenstoelenbouillon (of kippenbouillon met minder zout )
snufje cayennepeper( of naar smaak)
klontje boter
olijfolie
800 gram witte bonen
200 gram chorizo, in kleine blokjes
1 grote ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 laurierblaadje
800 ml paddenstoelenbouillon (of kippenbouillon met minder zout )
snufje cayennepeper( of naar smaak)
klontje boter
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan, staafmixer, snijplank, mes en schaaf
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491427
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Culy.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht