Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/07/2022 - 10:55
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

2 Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3 Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.
Afbeelding
Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraat­bewust, wat wil je nog meer!
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
3 g gedroogde oregano
800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden (kant en klaar bij AH , bevatten paprika-prei-wortel-courgette en ui)
700 g passata di pomodoro
2 courgettes
125 g mozzarella
1 bakje tuinkers
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal 20 x 30 cm
Leuke tips
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491413
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester