Bereidingswijze
-Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd de onderkant en de bovenste 2 cm eraf. Snijd de rest van de prei in stukken van 4 cm. Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd hem in plakjes van 1 cm. Halveer de grote krieltjes.
-Verdeel de krieltjes en de groenten over de stoommandjes of doe in de stoompan. Spoel de ongepelde eieren goed af en leg ze ertussen. Stoom alles 10 min. Neem de eieren uit de stoommand (pas op voor de hete stoom!) en spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
-Snijd de bieslook fijn. Pureer met de staafmixer de tonijn met aanhangende olie, de azijn, mosterd, honing en de helft van de bieslook tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
-Verdeel de gestoomde groenten over 4 kommen. Meng de tonijndressing erdoor. Pel de eieren, halveer ze en leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi alles met de rest van de bieslook.
-Verdeel de krieltjes en de groenten over de stoommandjes of doe in de stoompan. Spoel de ongepelde eieren goed af en leg ze ertussen. Stoom alles 10 min. Neem de eieren uit de stoommand (pas op voor de hete stoom!) en spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
-Snijd de bieslook fijn. Pureer met de staafmixer de tonijn met aanhangende olie, de azijn, mosterd, honing en de helft van de bieslook tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
-Verdeel de gestoomde groenten over 4 kommen. Meng de tonijndressing erdoor. Pel de eieren, halveer ze en leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi alles met de rest van de bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door groente te stomen in plaats van koken behoud je meer vitaminen en mineralen, blijft de smaak beter en de kleur sterker.
Ingrediënten
1 prei
500 g sperziebonen
500 g broccoli
500 g krieltjes met schil
4 scharreleieren
12½ g verse bieslook
160 g tonijn in olie
2 el appelciderazijn
1 el grove mosterd
½ el honing
500 g sperziebonen
500 g broccoli
500 g krieltjes met schil
4 scharreleieren
12½ g verse bieslook
160 g tonijn in olie
2 el appelciderazijn
1 el grove mosterd
½ el honing
Hulpmiddelen & keukengerei
stoommandje
staafmixer
staafmixer
Leuke tips
Heb je geen stoommandje of stoompan? Je kunt ook een vergiet gebruiken, die je in een pan met een laagje kokend water zet, zodat de onderkant van de vergiet het water net niet raakt. Stoom dan eerst de krieltjes 10 min. en vervolgens de rest van de groente ook 10 min.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491403
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht