Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/05/2022 - 18:59
Bereidingswijze
Week de paddenstoelen 30 minuten in heet water en giet dan af. Kook ze 15 minuten in heet water en laat ze vervolgens uitlekken .


Maak de marinade en werk het vlees erdoor. Laat minstens 60 minuten in de marinade staan. Giet af en laat uitlekken.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui snippers glazig. Voeg het vlees toe en bak 4 minuten al omscheppend mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de dunne plakjes peen toe en laat 5 minuten met het deksel op de pan stoven. Vervolgens mag er de paprika bij voor 5 minuten. De prei erbij en als de prei bijna gaar is , gaan de uitgelekte paddenstoelen en de stukjes komkommer erbij. Laat alles even goed doorwarmen en maak een papje van wat maizena om de saus te binden. Serveer met witte rijst.
Afbeelding
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Babi Asam Manis ( Indonesisch stoofje met varkensvlees en groente) .
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is verdraaid lekker en gemakkelijk te maken, maar we willen ook de versie met mu-err zeker proeven.  Ik heb nog wat marinade vocht en vocht van de gekookte paddenstoelen bij de bouillon gedaan. Dit geeft extra veel smaak. Slank, omdat alles stooft in bouillon.   

Mu-err paddenstoelen zijn op internet te bestellen en bij ons vlak over de grens bij Edeka.
Ingrediënten
30 gram gedroogde paddenstoelen ( zie foto of 30 gram mu-err)
250 gr magere hamlappen in dunne plakjes
1 el olie
1 ui grof gesnipperd
1 prei in ringen
½ rode paprika, in stukjes
1/2 gele paprika in stukjes
½ groene paprika, in stukjes
¼ komkommer, in blokjes
1 winterpeen in dunne plakjes
175 ml bouillon( kip of groente van ½ blokje met minder zout.)
maizena om te binden

VOOR DE MARINADE

2 lichte sojasaus
1 el azijn
snuf zout
¼ tl suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan, snijplank, mes, kom en pan voor de rijst
Leuke tips
Leg het vlees even in de vriezer dan kun je ragfijne plakjes snijden. Lekker met wat paddenstoelen kookvocht en marinade vocht door de saus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491401
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Receptengalerij, eigen tekst , foto's en aanpassingen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47