Bereidingswijze
Snel bladerdeeg

Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en kneed met het water en de boter tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog redelijk intact blijven. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 15 cm. Vouw het deeg in drieën in elkaar. Draai het deegpakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek, vouw wederom in drieën op. Dit is 1 toer. Laat het deeg circa 30 minuten rusten en herhaal de toer nog twee keer.
Appelbeignets
Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in 3 plakken van gelijke dikte. Meng de suiker met het kaneelpoeder. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Steek 24 cirkels uit het deeg met een doorsnede van 10 centimeter. Verdeel over de helft van de deegcirkels de plakken appels. Vul het gaatje van de appel met een eetlepel kaneelsuiker. Bestrijk de zijkanten met water en leg de andere deegcirkel erop. Druk de randen goed aan. Verhit de olie tot 180 ºC. Bak de appelbeignets om en om circa 6 minuten. Laat de appelbeignets kort uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de rest van het kaneelsuiker.
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en kneed met het water en de boter tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog redelijk intact blijven. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 15 cm. Vouw het deeg in drieën in elkaar. Draai het deegpakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek, vouw wederom in drieën op. Dit is 1 toer. Laat het deeg circa 30 minuten rusten en herhaal de toer nog twee keer.
Appelbeignets
Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in 3 plakken van gelijke dikte. Meng de suiker met het kaneelpoeder. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Steek 24 cirkels uit het deeg met een doorsnede van 10 centimeter. Verdeel over de helft van de deegcirkels de plakken appels. Vul het gaatje van de appel met een eetlepel kaneelsuiker. Bestrijk de zijkanten met water en leg de andere deegcirkel erop. Druk de randen goed aan. Verhit de olie tot 180 ºC. Bak de appelbeignets om en om circa 6 minuten. Laat de appelbeignets kort uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de rest van het kaneelsuiker.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke appelbeignets. Ik maak ze elk jaar voor oud en nieuw
Ingrediënten
Snel bladerdeeg (je kan ook twee rollen bladerdeeg gebruiken)
250 g koude boter
250 g bloem
4 g zout
125 ml ijskoud water
Appelbeignets
4 elstar appels
300 g suiker
1 el kaneelpoeder
250 g koude boter
250 g bloem
4 g zout
125 ml ijskoud water
Appelbeignets
4 elstar appels
300 g suiker
1 el kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor
steker van 10 cm
2 l olie om in te frituren
keukenpapier
steker van 10 cm
2 l olie om in te frituren
keukenpapier
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1491399
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
24kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij