Gekaramelliseerde appel en peer met balsamicostroop

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/05/2022 - 08:21
Bereidingswijze
1 Snij de appels en peren in partjes. Rasp de schil (zeste) van de limoen, snij de partjes los.
2 Laat in een diepe pan de balsamicoazijn op een zacht vuur tot de helft inkoken. Roer er, van het vuur, wat zeste van de limoen door (naar smaak).
3 Verhit wat olie in een wok en bak er de appel en peer enkele minuten in aan (ze mogen niet te zacht worden). Bestrooi met 1 kl suiker en laat karamelliseren. Haal van het vuur en laat lauw worden.
4 Meng de gebakken partjes appel en peer met de limoenpartjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over schaaltjes, lepel er wat balsamicostroop over en werk af met nog wat limoenzeste en een blaadje basilicum.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk nagerecht 
Ingrediënten
2 appelen (in partjes)
2 peren (in partjes)
1 limoen (schil geraspt, partjes losgesneden)
1 tl suiker
olijfolie
1/2 L balsamicoazijn (niet te dure)
basilicum
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491393
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester