Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de prei schoon en snij ze in stukken van 10 cm. Snij de mozzarella in plakjes.
2 Blancheer de stukken prei 2 minuten in licht gezouten kokend water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
3 Kluts de eieren en klop er het citroensap en de room door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Bestrijk een grote ovenschaal - of individuele vormpjes - met boter en leg er de prei in. Overgiet met het eimengsel en beleg met mozzarella. Zet 15 à 20 minuten in de oven.
2 Blancheer de stukken prei 2 minuten in licht gezouten kokend water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
3 Kluts de eieren en klop er het citroensap en de room door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
4 Bestrijk een grote ovenschaal - of individuele vormpjes - met boter en leg er de prei in. Overgiet met het eimengsel en beleg met mozzarella. Zet 15 à 20 minuten in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxLekkere en hartige groenteschotel
Ingrediënten
5 prei stengels
2 eieren
200 g mozzarella
boter
2 dl room
1 el citroensap
nootmuskaat
peper
zout
2 eieren
200 g mozzarella
boter
2 dl room
1 el citroensap
nootmuskaat
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491391
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch