Picanha (staartstuk) overheerlijk uit de pan (eens even geen oven)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/04/2022 - 19:52
Bereidingswijze
Snij het vet in tot het vlees (in ruitjes/blokjes). Verwarm de pan voor en bestrooi het vet met zout (even inwrijven) en laat smelten in de pan. Middelhoog, heen en weer bewegen en uit laten bakken, zo'n 10 minuten.
Omdraaien in de pan en bestrooien met zout en peper (niet teveel, kan later nog bij, maar heeft het vlees eigenlijk niet nodig). Daarna nog regelmatig bewegen om het vet in beweging te houden. Als de kerntemp rond 45 is de knoflook en kruiden door het vet scheppen en over de picanha verdelen. zo'n 10 min later (kerntemp iets boven 50 graden) de picanha uit de pan en 10 min laten rusten in alufolie.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben met oud en nieuw altijd bij een vriendin, die woont heel mooi en heeft een geweldige keuken, maar bovenal vindt ze het erg leuk als ik dan het eten bereid. Vorig jaar hebben we ontdekt dat er een biologische boer in de buurt is die rund- en varkensvlees van eigen beesten/slacht verkoopt.
Wij wilden al eerder staartstuk bereiden, maar was daar (nog) niet verkrijgbaar. Nu dus lang van tevoren besteld en ooh wat was ik in mijn element dat ik dit prachtige stuk vlees mocht bereiden. We hadden de oven al 3 maal gebruikt, dus ik wilde deze echt in de pan bereiden en dat is prima gelukt (aldus ale medegenieters).
Ingrediƫnten
Picanha (staartstuk) zoals geleverd (circa 750 gram)
Zout
Peper
2 tenen knoflook geperst
tak rozemarijn
tak tijm
extra boter bij het aangebraden vet voor op de aardappeltjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Scherp mes
Braadpan
regelbare warmtebron (inductie)
Kernthermometer
Leuke tips
Lekker met (rode) aardappeltjes in de schil.
Boontjes, peen, salade (bijv. witlof met appel en mandarijn).
Het vet is heerlijk, we hebben er extra boter door gedaan (en aanbakken met aanbaksel) voor over de aardappeltjes.
Dit is zo puur heel erg lekker!

We hadden al die dagen al zoveel sausjes en paddenstoelen gebruikt dat we dit echt genoeg vonden, zulk heerlijk vlees...
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491385
Homepage ID
1408507
Teller
0
Bron
Internet met een beetje van mezelf
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zomaareenbezoeker