Bereidingswijze
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden hete-lucht of 230 graden boven- en onder-warmte.
Maak de vulling door de appelstukjes, cranberries of rozijnen, suiker, custard(pudding)poeder en kaneelpoeder door elkaar te mengen.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwijder het papiertje van het bladerdeeg
Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
Verdeel diagonaal een reepje amandelspijs over het bladerdeeg (zie foto).
Verdeel daarover wat van het appelmengsel (zie foto).
Klap een deegpunt over de appeltjes. Strijk daar wat van het losgeklopte ei over.
Doe de andere deegpunt erover en zorg dat het goed vastgeplakt zit.
Bestrijk het “schuitje” met ei en wat amandelschaafsel.
Bak de bladerdeegschuitjes plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Strijk wat van de verwarmde jam over de bladerdeegschuitjes..
Verwarm de oven voor op 210 graden hete-lucht of 230 graden boven- en onder-warmte.
Maak de vulling door de appelstukjes, cranberries of rozijnen, suiker, custard(pudding)poeder en kaneelpoeder door elkaar te mengen.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwijder het papiertje van het bladerdeeg
Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
Verdeel diagonaal een reepje amandelspijs over het bladerdeeg (zie foto).
Verdeel daarover wat van het appelmengsel (zie foto).
Klap een deegpunt over de appeltjes. Strijk daar wat van het losgeklopte ei over.
Doe de andere deegpunt erover en zorg dat het goed vastgeplakt zit.
Bestrijk het “schuitje” met ei en wat amandelschaafsel.
Bak de bladerdeegschuitjes plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Strijk wat van de verwarmde jam over de bladerdeegschuitjes..
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor een vergadering had ik beloofd wat te trakteren bij de koffie. Ik stuitte op een recept van "Rutger Bakt" , dat ik een beetje heb aangepast. Ik heb plakjes bladerdeeg gebruikt. De schuitjes gevuld met wat amandelspijs. De appelstukjes gemengd met custardpoeder (puddingpoeder) en cranberries.
De appelbootjes zijn super lekker en vielen erg in de smaak.
Je kunt er je eigen invulling aangeven. In plaats van cranberries kun je rozijnen of krenten gebruiken. Noten zijn er ook lekker in.
Een laagje amandelspijs maakt het extra lekker, maar is niet echt nodig.
De appelbootjes zijn super lekker en vielen erg in de smaak.
Je kunt er je eigen invulling aangeven. In plaats van cranberries kun je rozijnen of krenten gebruiken. Noten zijn er ook lekker in.
Een laagje amandelspijs maakt het extra lekker, maar is niet echt nodig.
Ingrediënten
Vulling:
2 appels (Elstar), geschild en in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels gedroogde cranberries of rozijnen
1 eetlepel suiker
1 afgestreken eetlepel custardpoeder
¼ theelepel kaneelpoeder
Verder nodig:
6 plakjes diepvries bladerdeeg
Amandelspijs
1 ei, losgeklopt
2 el amandelschaafsel
Paar eetlepels abrikozenjam of andere gele jam
2 appels (Elstar), geschild en in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels gedroogde cranberries of rozijnen
1 eetlepel suiker
1 afgestreken eetlepel custardpoeder
¼ theelepel kaneelpoeder
Verder nodig:
6 plakjes diepvries bladerdeeg
Amandelspijs
1 ei, losgeklopt
2 el amandelschaafsel
Paar eetlepels abrikozenjam of andere gele jam
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier
Bakplaat
Vork
Kwastje
Bakplaat
Vork
Kwastje
Leuke tips
Ook lekker met stukjes peer, abrikozen, walnoten, etc.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1491383
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Beetje aangepast, zie : https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/appeltaart/snelle-bladerdeeg-appeltaart-recept/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch