Bereidingswijze
- Verwarm olie in een wok en wok hierin de ui en knoflook.
- Voeg de reepjes vlees toe en roerbak ze enkele minuutjes.
- Doe dan de paprik en champignons erbij en roerbak het weer enkele minuten, de paprika mag nog knapperig zijn maar de champignons moeten wel gaar zijn. Even proeven dus.
- Voeg dan de woksaus en de cashewnoten toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de reepjes vlees toe en roerbak ze enkele minuutjes.
- Doe dan de paprik en champignons erbij en roerbak het weer enkele minuten, de paprika mag nog knapperig zijn maar de champignons moeten wel gaar zijn. Even proeven dus.
- Voeg dan de woksaus en de cashewnoten toe en meng alles goed door elkaar.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een manier om je overgebleven gourmet vlees en groenten te redden van de kliko kan heel makkelijk door ze te roerbakken. Het maakt hierbij niet uit of je verschillende soorten vlees hebt. Als je lapjes hebt snij ze dan wel eerst even in reepjes.
De groenten die ik heb gebruikt zijn; ui, paprika en (kastanjes)champignons maar hiermee is natuurlijk ook nog genoeg te variƫren. Ik heb ook nog een handvol cashewnoten toegevoegd.
Verder heb ik wat woksaus (Hoisin) toegevoegd en die is heel goed te vervangen door een mengeling van ketjap, oestersaus, vissaus en bruine suiker.
TIP: Als je het wat pittiger wilt hebben kun je een (halve) rode peper of een schep sambal toevoegen.
De groenten die ik heb gebruikt zijn; ui, paprika en (kastanjes)champignons maar hiermee is natuurlijk ook nog genoeg te variƫren. Ik heb ook nog een handvol cashewnoten toegevoegd.
Verder heb ik wat woksaus (Hoisin) toegevoegd en die is heel goed te vervangen door een mengeling van ketjap, oestersaus, vissaus en bruine suiker.
TIP: Als je het wat pittiger wilt hebben kun je een (halve) rode peper of een schep sambal toevoegen.
Ingrediƫnten
- stukjes overgebleven gourmetvlees (in reepjes snijden)
- paprika, ui en (kastanje)champinons
- knoflook
- handvol cashewnoten
- 4 el (Hoisin) woksaus (of 1 el ketjap, 1 el oestersaus, 1 el vissaus en 1 el bruine suiker)
- arachide olie of zonnebloemolie
- paprika, ui en (kastanje)champinons
- knoflook
- handvol cashewnoten
- 4 el (Hoisin) woksaus (of 1 el ketjap, 1 el oestersaus, 1 el vissaus en 1 el bruine suiker)
- arachide olie of zonnebloemolie
Leuke tips
Lekker met rijst erbij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491375
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht