Bereidingswijze
1. Snipper de uien grof, snijd de paprika in grote blokjes en hak de knoflook fijn.
2. Bak de ui 4 min en voeg vervolgens paprika en knoflook toe. Laat 5 min bakken.
3. Snijd ondertussen de tomatenblokjes in stukken en voeg toe.
4. Voeg de harissa, kaneel, komijn en tomatenpuree toe.
5. Laat dlhet mengsel 15 a 30 min inkoken. Roer af en toe zodat het een dikke saus wordt.
6. Maak keultjes voor de eieren. Breek de eieren in de keultjes. Doe een deksen op de pan en laat 5 a 10 min bakken.
7. Maak ondertussen yoghurtmengsel. Door yoghurt, z 'atar en fijngehakte munt te mengen en te garneren met wat olijfolie, z atar en munt.
8. Serveer de shakshuka met de yoghurt. Evt. Kun je er libanees brood of rijst bij serveren
a large frying pan over medium heat, warm the olive oil and then add the harissa, tomato paste, red peppers, garlic, cumin, and 1/2 teaspoon salt. Saute for about 10 minutes, until the peppers soften. Add the tomatoes, bring to a gentle simmer, and cook for another 10 minutes, or until the sauce has thickened.Make eight little dips in the sauce. Gently break the eggs and carefully pour each int its own dip. Do the same with the yolks, Use a fork to swirl the egg whites a little bit with the sauce, taking care not to break the yolks. Simmer gently for 8 to 10 minutes, until the egg whites are set but the yolks are still running. Remove from the heat, leave for a couple of minutes to settle, then spoon into individual plates. and serve with the labneh or yogurt.
2. Bak de ui 4 min en voeg vervolgens paprika en knoflook toe. Laat 5 min bakken.
3. Snijd ondertussen de tomatenblokjes in stukken en voeg toe.
4. Voeg de harissa, kaneel, komijn en tomatenpuree toe.
5. Laat dlhet mengsel 15 a 30 min inkoken. Roer af en toe zodat het een dikke saus wordt.
6. Maak keultjes voor de eieren. Breek de eieren in de keultjes. Doe een deksen op de pan en laat 5 a 10 min bakken.
7. Maak ondertussen yoghurtmengsel. Door yoghurt, z 'atar en fijngehakte munt te mengen en te garneren met wat olijfolie, z atar en munt.
8. Serveer de shakshuka met de yoghurt. Evt. Kun je er libanees brood of rijst bij serveren
a large frying pan over medium heat, warm the olive oil and then add the harissa, tomato paste, red peppers, garlic, cumin, and 1/2 teaspoon salt. Saute for about 10 minutes, until the peppers soften. Add the tomatoes, bring to a gentle simmer, and cook for another 10 minutes, or until the sauce has thickened.Make eight little dips in the sauce. Gently break the eggs and carefully pour each int its own dip. Do the same with the yolks, Use a fork to swirl the egg whites a little bit with the sauce, taking care not to break the yolks. Simmer gently for 8 to 10 minutes, until the egg whites are set but the yolks are still running. Remove from the heat, leave for a couple of minutes to settle, then spoon into individual plates. and serve with the labneh or yogurt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker makkelijk recept! Ik heb vaker shakshuka gwmaakt maar dit vind ik het lekkerste recept. Gebaseerd op het recept van ottolini
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 tl harissa of een andere chili/pepersaus
2 tl tomatenpuree
3 a 4 paprika's rood en geel
2 uien
4 teentjes knoflook
1/2e tl kaneel
1 tl komijn
800 grams) verse tomaten of tomaten uit blik
4 eieren
120 gram labneh of griekse/ turkse yoghurt
1 tl z' atar
1tl verse munt
Zout
1 tl harissa of een andere chili/pepersaus
2 tl tomatenpuree
3 a 4 paprika's rood en geel
2 uien
4 teentjes knoflook
1/2e tl kaneel
1 tl komijn
800 grams) verse tomaten of tomaten uit blik
4 eieren
120 gram labneh of griekse/ turkse yoghurt
1 tl z' atar
1tl verse munt
Zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491373
Homepage ID
2463442
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch