Bereidingswijze
Fruit de sjalot en de knoflook zachtjes in de halve el olie. Haal van het vuur en voeg de ansjovisfilets, kappertjes en de gehalveerde kerstomaatjes toe.
Verwarm ondertussen de oven voor op 120 graden. Bestrooi de haasjes royaal met peper uit de molen en omwikkel ze met de Coburgerham. Bak ze even aan in wat olie met boter en leg ze vervolgens voor circa 15 minuten in een ovenschaal, die met aluminiumfolie is afgedekt en plaats de schaal in het midden van de oven.
Verwarm de laatste minuten de salsa in een pan . Serveer de vis op verwarmde borden met de salsa ernaast, een toef veldsla met wat verse blaadjes basilicum en wat balsamico siroop.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Combineer stevige kabeljauwhaas eens met een knapperig en smaakvol jasje van Coburgerham. Lekker met de aparte salsa van kerstomaat. Ik heb er gebakken krieltjes in de schil bij geserveerd en meer vis, zodat ik het als hoofdgerecht serveren kon. Heel erg lekker met die lauwwarme salsa van kerstomaat, kappertjes en ansjovis.
Dit recept ging uit van 70 gram vis per persoon ( 4) Zonder een bijgerecht. Ik ga er dus vanuit, dat dit een uitstekend tussengerecht, of voorgerecht zou kunnen zijn. Ook als lunch met een stevige snee bruin boerenbrood.
De vis gaart mooi in de oven en blijft mals en sappig, maar is wel lauwwarm.
Dit recept ging uit van 70 gram vis per persoon ( 4) Zonder een bijgerecht. Ik ga er dus vanuit, dat dit een uitstekend tussengerecht, of voorgerecht zou kunnen zijn. Ook als lunch met een stevige snee bruin boerenbrood.
De vis gaart mooi in de oven en blijft mals en sappig, maar is wel lauwwarm.
Ingrediënten
2 stukjes kabeljauwhaas van 130 gram
4 plakjes Coburgerham
125 g kerstomaatjes gehalveerd
1 el olijfolie
1 sjalotje gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 ansjovisfilets
1/2 el kappertjes
6 basilicumblaadjes
75 g veldsla
1 eetlepel balsamico siroop
4 plakjes Coburgerham
125 g kerstomaatjes gehalveerd
1 el olijfolie
1 sjalotje gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 ansjovisfilets
1/2 el kappertjes
6 basilicumblaadjes
75 g veldsla
1 eetlepel balsamico siroop
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal snijplank en mes, aluminiumfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491371
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Visgerechten.nl met eigen tekst en foto's en aanpassing .
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht