Spitskoolstamppot met spekjes, roomkaas en mosterd

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/02/2022 - 18:54
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water , waarin het bouillonblokje is opgelost gaar. Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan krokant. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de gesnipperde ui en de spitskool in het overgebleven vet in 8- 10 minuten zacht en gaar. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en voeg de melk toe om deze mee te verwarmen. Voeg een flinke eetlepel grove mosterd en de roomkaas toe en stamp alles tot een fijne en smeuïge puree. Roer alles goed door.

Voeg vervolgens de gebakken ui met de spitskool toe en werk dit door de puree. Proef en breng op smaak met versgemalen peper , nog wat mosterd naar smaak en eventueel wat zout.

Serveer de stamppot op voorverwarmde borden en strooi er de spekjes over.

Afbeelding
Spitskoolstamppot met spekjes, roomkaas en mosterd
Spitskoolstamppot met spekjes, roomkaas en mosterd
Spitskoolstamppot met spekjes, roomkaas en mosterd
Spitskoolstamppot met spekjes, roomkaas en mosterd
Spitskoolstamppot met spekjes, roomkaas en mosterd
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudige, maar heerlijke stamppot met smakelijke spitskool, roomkaas, spekjes en grove mosterd. Klaar in 30 minuten.
Ingrediënten

450 gram geschilde aardappels
100 gram gerookte spekreepjes
400 gram gesneden spitskool
1 ui, gesnipperd
75 gram roomkaas (ik gebruikte Monchou)
50 ml melk
1 flinke eetlepel grove mosterd

½ groente bouillonblokje met minder zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pureestamper, koekenpan en pan, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491363
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lovemyfood.nl iets aangepast recept met eigen tekst en foto's.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47