Bereidingswijze
-schil de aardappelen
-Spoel ze af in koud water en droog het af met keukenpapier of een katoenen doek.
-Snijd het in stukjes die eruitzien als driehoeken met gladde randen, 5 cm breed en 1 cm dik
-Doe 5 kopjes plantaardige olie in een wok of koekenpan en verwarm deze.
-Bak de stukjes van de zoete aardappel op middelhoog vuur in ongeveer 6-8 minuten goudbruin.
Coatingsiroop maken:
-Voeg in een pan met dikke bodem 1 el plantaardige olie toe en verdeel de olie door de pan te bewegen.
Strooi ¼ kopje witte suiker gelijkmatig over de olie.
-Verwarm het een paar minuten op middelhoog vuur. Als de suiker begint te smelten, zet je het vuur lager en laat je nog ongeveer 7-8 minuten sudderen, tot de suiker verandert in een goudbruine siroop.
*tip: Roer de siroop nooit door met een lepel; verspreid het door je pan te verplaatsen.
-Leg een vel bakpapier met antiaanbaklaag neer.
-Voeg de gebakken zoete aardappel toe aan de siroop in de pan. Meng voorzichtig om de aardappelstukjes in de siroop te coaten.
-Strooi er wat zwarte sesamzaadjes over.
-Leg de aardappel op het bakpapier . Laat een opening tussen elk stuk aardappel zodat ze niet aan elkaar plakken.
-Wanneer de coating afkoelt en stevig wordt, breng je het over naar een serveerschaal.
-Spoel ze af in koud water en droog het af met keukenpapier of een katoenen doek.
-Snijd het in stukjes die eruitzien als driehoeken met gladde randen, 5 cm breed en 1 cm dik
-Doe 5 kopjes plantaardige olie in een wok of koekenpan en verwarm deze.
-Bak de stukjes van de zoete aardappel op middelhoog vuur in ongeveer 6-8 minuten goudbruin.
Coatingsiroop maken:
-Voeg in een pan met dikke bodem 1 el plantaardige olie toe en verdeel de olie door de pan te bewegen.
Strooi ¼ kopje witte suiker gelijkmatig over de olie.
-Verwarm het een paar minuten op middelhoog vuur. Als de suiker begint te smelten, zet je het vuur lager en laat je nog ongeveer 7-8 minuten sudderen, tot de suiker verandert in een goudbruine siroop.
*tip: Roer de siroop nooit door met een lepel; verspreid het door je pan te verplaatsen.
-Leg een vel bakpapier met antiaanbaklaag neer.
-Voeg de gebakken zoete aardappel toe aan de siroop in de pan. Meng voorzichtig om de aardappelstukjes in de siroop te coaten.
-Strooi er wat zwarte sesamzaadjes over.
-Leg de aardappel op het bakpapier . Laat een opening tussen elk stuk aardappel zodat ze niet aan elkaar plakken.
-Wanneer de coating afkoelt en stevig wordt, breng je het over naar een serveerschaal.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De ster van dit bijgerecht is Koreaanse zoete aardappel, die dichter is dan Amerikaanse zoete aardappelen en een paarse schil heeft en een meer geel vruchtvlees heeft. Met nog maar drie ingrediënten kun je het omtoveren tot een heerlijke zoete snack waarvan je niet meer wilt stoppen met eten.
Ingrediënten
700 g Koreaanse zoete aardappelen
plantaardige olie
suiker
zwarte sesamzaadjes
plantaardige olie
suiker
zwarte sesamzaadjes
Leuke tips
*tip: Je kunt zien of de olie heet genoeg is om te bakken door de punt van een stuk zoete aardappel erin te dopen. Als het borrelt, is het de juiste temperatuur om te bakken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491355
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
buzzfeed
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht