Bereidingswijze
Kook de aardappels met wat zout in 20 minuten gaar en laat ze droog stomen.
Bak in de olie de uien en de spekjes glazig en lichtbruin. Voeg de nasikruiden toe en laat nog een minuutje meebakken
Kook de wortelplakjes in 15 minuten gaar. Ik doe dit niet bij de aardappels omdat die anders niet mooi droog stomen.
Stamp de aardappels en uitgelekte wortelplakjes fijn. Voeg de crème fraiche toe en stamp nog even tot een smeuïge massa. Nu kun je de uien en bruine bonen er doorheen roeren met een houten lepel. Niet stampen want de bonen moeten heel blijven. Warm het geheel even goed door en breng op smaak met wat peper en zout.
Bak in de olie de uien en de spekjes glazig en lichtbruin. Voeg de nasikruiden toe en laat nog een minuutje meebakken
Kook de wortelplakjes in 15 minuten gaar. Ik doe dit niet bij de aardappels omdat die anders niet mooi droog stomen.
Stamp de aardappels en uitgelekte wortelplakjes fijn. Voeg de crème fraiche toe en stamp nog even tot een smeuïge massa. Nu kun je de uien en bruine bonen er doorheen roeren met een houten lepel. Niet stampen want de bonen moeten heel blijven. Warm het geheel even goed door en breng op smaak met wat peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo maakte mijn tante vroeger hutspot, Zo lekker met "een handje" bruine bonen.
Deze hutspot heeft meer smaak door de gebakken uien en de spekjes.
Voor de 2.0 versie gebruik ik extra wat nasi kruiden.
Deze hutspot heeft meer smaak door de gebakken uien en de spekjes.
Voor de 2.0 versie gebruik ik extra wat nasi kruiden.
Ingrediënten
* 750 gram kruimige aardappels geschild en in stukken
* 2 flinke uien in halve ringen
* 50 gram gerookte spekjes
* 4 flinke winterwortels in schijfjes
* klein blikje bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt.
* klont boter of el olie
* 2 el crème fraiche
* 1/2 el nasikruiden ( Java blend Versteegen)
* 1 verwarmde rookworst of 3 eieren
* 2 flinke uien in halve ringen
* 50 gram gerookte spekjes
* 4 flinke winterwortels in schijfjes
* klein blikje bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt.
* klont boter of el olie
* 2 el crème fraiche
* 1/2 el nasikruiden ( Java blend Versteegen)
* 1 verwarmde rookworst of 3 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
stamper
Leuke tips
Serveer met plakjes rookworst. Je kunt de hutspot ( met of zonder spekjes) ook goed serveren met een gebakken eitje. Het zal je verbazen hoe lekker dit is.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491351
Homepage ID
1147584
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht