Bereidingswijze
De margarine (boter) op groot vuur smelten en direct zout en peper toevoegen. Hierna de fijngesneden knoflook en ui lichtbruin fruiten. Dan de stukjes vlees erdoorheen halen en ketjap toevoegen. Vuur laag draaien. Gember, bouillonblok en suiker (gula jawa) erbij doen. Alles ca. 40 min. laten sudderen. Nu en dan roeren en proeven of er zout bij moet. Als het vlees gaar is nog 1 eetlepel ketjap manis erdoor mengen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Indonesisch kookboek van de Koninklijke Marine
Ook geschikt voor de slowcooker, crockpot!
Ook geschikt voor de slowcooker, crockpot!
Ingrediënten
1 kg magere varkenslappen 1 fijngesneden ui
3 theelepels suiker (palmsuiker, gula jawa)
1⁄2 theelepel zout
1 vleesbouillonblok
2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
4 eetlepels ketjap manis
1 schijf gember of 3 bolletjes zoete gember 1 mespunt peper
2 eetlepels margarine (boter)
3 theelepels suiker (palmsuiker, gula jawa)
1⁄2 theelepel zout
1 vleesbouillonblok
2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
4 eetlepels ketjap manis
1 schijf gember of 3 bolletjes zoete gember 1 mespunt peper
2 eetlepels margarine (boter)
Hulpmiddelen & keukengerei
Slowcooker, crockpot
Leuke tips
Bij bereiding in de slowcooker: alles in de slowcooker doen na waar staat 'Vuur laag draaien'. 4 tot 5 uur op laag laten sudderen.
Ik heb palmsuiker (gula jawa) gebruikt i.p.v. suiker. En boter i.p.v. margarine.
Hierbij serveer ik graag NASI KERRIE TELOR (rijst met ei) (zie mijn recept). In dit geval zonder de garnaaltjes.
Ik heb palmsuiker (gula jawa) gebruikt i.p.v. suiker. En boter i.p.v. margarine.
Hierbij serveer ik graag NASI KERRIE TELOR (rijst met ei) (zie mijn recept). In dit geval zonder de garnaaltjes.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491341
Homepage ID
453489
Teller
0
Bron
Indonesisch kookboek van de Koninklijke Marine
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht