Speculaascake gevuld met amandelspijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/10/2021 - 12:45
Bereidingswijze

Vet het cakeblik in en bestrooi met bloem of paneermeel.
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onder-warmte.
Mix de boter met de basterdsuiker en het zout zacht en romig.
Voeg één voor één de eieren toe. (Het volgende ei pas als het vorige ei goed is opgenomen).
Zeef het bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden en spatel dit door de boter/ei-massa.
Meng voorzichtig ¾ van het amandelschaafsel en plukjes van het amandelspijs door het beslag.
Verdeel het beslag over het cakeblik. Strooi het restant van het amandelschaafsel over de bovenkant van het deeg.
Bak de cake plm. 60 minuten in het midden van de op 170 minuten graden voorverwarmde oven. Probeer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is (blijft er niets aan de prikker hangen dan is de cake gaar).
Laat de cake afkoelen op een rooster. .
Afbeelding
Speculaascake gevuld met amandelspijs
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een echt Sinterklaasrecept, maar deze cake smaakt natuurlijk ook op andere  dagen.
De cake is gevuld met stukjes amandelspijs en amandelschaafsel.
Ik zag een soortgelijk recept op internet (ohmyfoodness.nl) en heb het recept aangepast.
Ik heb mijn eigen gemaakte amandelspijs voor de vulling gebruikt, zie het recept op mijn pagina.
Ingrediënten
150 gram zachte roomboter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
3 eieren op kamertemperatuur (M)
150 gram bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
1 afgestreken eetlepel koek- en speculaaskruiden
Mespunt zout
Plm. 75 gram amandelspijs
Plm. 75 gram amandelschaafsel
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
klein cakeblik
beslagkom
Leuke tips
Kijk voor mij eigen gemaakte amandelspijs bij :
https://www.smulweb.nl/recepten/1315794/Amandelspijs-om-zelf-te-maken
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1491087
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid