iedjes bruinebonensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/26/2021 - 15:43
Bereidingswijze
Iedjes Bruine bonensoep


- bonen goed wassen, daarna 12 uur weken in 800 ml water
- Bonen 1 uur koken in weekwater, daarna wat bonen apart houden
- runderpoulet met 2 liter water. laurier en bouillonblokjes opzetten en gaar koken.
- Bouillon bij geweekte bonen voegen met staafmixer pureren, daarna klein blikje bruine bonen en de part gehouden bonen + kruidnagel toevoegen
- Spekjes uitbakken
- uien snijden in reepjes en marineren met olijfolie in 30 ml port minimaal 30 minuten
- alle groenten en aardappel snijden
- als runderpoulet afgekoeld is, draadjes van trekken en met bij de bonen voegen
- Knolselderij, winterwortel,aardappel en toevoegen en ongeveer 1 uur 1 1/2 uur laten pruttelen
- Rookworst toevoegen
- In de pan waar de spekjes uitgebakken zijn, gehakt rul bakken. de gemarineerde ui, knoflook, peper, tomatenpuree bakken
- Gesneden prei toevoegen nog 10 minuutjes koken
-
- Op smaak brengen met peper en zout
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heb deze bruinebonensoep  op internet gevonden. Maar heb er mijn eigen draai aan gegeven. Ik kan je vertellen dat ik er succes mee heb. dus deel het graag met anderen
Ingrediënten
Iedjes Bruine bonensoep

ingrediënten

400 gram gedroogde bruine bonen
1 klein blikje bruine bonen
1 klein blikje tomatenpuree
1 pak spekjes
1 rookworst
300 gr. gehakt
300 gr. poulet
3 bouillonblokjes
1 kleine knolselderij
1 grote aardappel
1 winterwortel
1 flinke prei
2 grote uien
3 teentjes knoflook
1 peper
2 kruidnagel
3 laurierblad
30 ml port
1 eetl Olijfolie
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490879
Homepage ID
1089162
Teller
0
Bron
Internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kruikje45