Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 min. + 10 min. per bakbeurt
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Rasp de wortel heel fijn.
-Meng de helft van de zachte boter, de suiker, het ei en de plattekaas met de elektrische garde. Doe er dan de bloem en het zout bij; klop opnieuw goed op. Verwerk er dan de wortel in.
-Leg op de ovenplaat die is bedekt met bakpapier, met behulp van 2 lepeltjes of een effen spuitzak kleine hoopjes deeg goed uiteen, ongeveer een halve noot groot.
-Laat 10 min. goudbruin bakken in de oven (je hebt verscheidene bakbeurten nodig).
-Laat afkoelen op een rooster.
-Meng de rest van de zachte boter, de choco en de geraspte chocolade. Zet even in de koelkast (de crème moet smeerbaar blijven).
-Kleef de whoopies 2 per 2 aaneen door ze gul in te smeren met crème. Bestrooi de omtrek met suikerparels. Zet de whoopies op een koele plaats (maar niet in de koelkast) als je ze niet meteen opsmult!
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Rasp de wortel heel fijn.
-Meng de helft van de zachte boter, de suiker, het ei en de plattekaas met de elektrische garde. Doe er dan de bloem en het zout bij; klop opnieuw goed op. Verwerk er dan de wortel in.
-Leg op de ovenplaat die is bedekt met bakpapier, met behulp van 2 lepeltjes of een effen spuitzak kleine hoopjes deeg goed uiteen, ongeveer een halve noot groot.
-Laat 10 min. goudbruin bakken in de oven (je hebt verscheidene bakbeurten nodig).
-Laat afkoelen op een rooster.
-Meng de rest van de zachte boter, de choco en de geraspte chocolade. Zet even in de koelkast (de crème moet smeerbaar blijven).
-Kleef de whoopies 2 per 2 aaneen door ze gul in te smeren met crème. Bestrooi de omtrek met suikerparels. Zet de whoopies op een koele plaats (maar niet in de koelkast) als je ze niet meteen opsmult!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
1 grote wortel
veelkleurige suikerparels
25 g geraspte pure chocolade
100 g chocopasta
200 g zelfrijzende bloem
1 ei
120 g romige plattekaas (kaaswrongel)
100 g kristalsuiker
200 g zachte boter
1 mespunt zout
veelkleurige suikerparels
25 g geraspte pure chocolade
100 g chocopasta
200 g zelfrijzende bloem
1 ei
120 g romige plattekaas (kaaswrongel)
100 g kristalsuiker
200 g zachte boter
1 mespunt zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
staafmixer of keukenrobot
spuitzak
staafmixer of keukenrobot
spuitzak
Leuke tips
TIP :
Laat het geheime ingrediënt raden door je vrienden ...
Laat het geheime ingrediënt raden door je vrienden ...
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1490681
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid