GROENE VEGA-BURGER
(POPEČCI OD BLITVE)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/15/2021 - 10:04
Bereidingswijze
STAP 1
Week de havermout een nacht of minimaal 2 uur in water om het zacht te maken.
STAP 2
Was de snijbiet goed en blancheer kort in gekookt gezouten water. Laat de snijbiet goed uitlekken en hak fijn.
STAP 3
Snipper de ui en fruit de ui in olijfolie glazig
STAP 4
Snijd de knoflook fijn en voeg dan de knoflook toe. Zodra de knoflook geur afgeeft, voeg je de snijbiet toe en na een tijdje de uitgeperste havermout.
STAP 5
Snijd de peterselie en voeg dit samen met wat zout toe aan het mengsel. Meng dit goed door elkaar.
STAP 6
Voeg zodra het mengsel is afgekoeld het ei toe, meng dit goed door. Maak van het mengsel een aantal balletjes/burgers en rol deze voor het bakken nog even door het paneermeel.
STAP 7:
Bak de burgers in hete olie aan beide kanten bruin.
TIP:
Lekker op een broodje of bij een salade!
Afbeelding
GROENE VEGA-BURGER
(POPEČCI OD BLITVE)
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groente burger (beignets) zijn een uitstekend en fantasierijk alternatief voor vlees. Dit is een heerlijk recept met snijbiet, ook wel Blitve genoemd in het Kroatisch. Deze onweerstaanbare groente burgers zijn een geweldig bijgerecht bij alle soorten vlees of vegetariërs kunnen ze apart eten, met aardappelpuree of je favoriete salade, maar ook lekker op een broodje!
Ingrediënten
1 kg snijbiet
300 gr havermout
2 eieren
2 a 3 teentjes knoflook
1 grote rode ui
100 ml olie
100 gr paneermeel
2 tl zout
versgemalen peper
handje vol verse peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Joegoslavisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490331
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
the nomad
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester