Pinda kip of "Peanut butter chicken"

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/11/2021 - 08:06
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur.
-Bak de kip 5 minuten, roer om de 30 seconden of zo.
-Draai het vuur laag, voeg de sjalotten, rode pepers, chili en knoflook toe en kook 5 minuten, of tot ze zacht zijn.
-Roer de kokosmelk en pindakaas erdoor.
-Vul het kokosmelkblik voor de helft met water en voeg toe aan de pan.
-Breng aan de kook, dek af met een deksel en kook op middelhoog vuur gedurende 7 minuten, af en toe roerend, tot de kip gaar is.
-Als u de pindakaassaus wilt indikken, verwijdert u het deksel en kookt u om de saus te verminderen tot een coating-consistentie.
- Roer het limoensap en de sojasaus erdoor.
-Proef en pas indien nodig de kruiden aan - je hebt misschien een beetje meer sojasaus of een beetje meer limoensap nodig om de zoet-zoutheid in evenwicht te brengen.

Garneer met de gehakte koriander, indien gebruikt, en serveer met witte rijst en/of gestoomde groenten.
Afbeelding
Pinda kip  of  "Peanut butter chicken"
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pindakaas is een held in de keukenkast en je maakt een geweldige saus in deze snelle pindakaaskip in Indonesische stijl. Het geheim is om de juiste balans te vinden tussen zoet, zout, zuur en heet. Serveer met rijst en/of gestoomde groenten.
Ingrediƫnten
1 el olijfolie of plantaardige olie
4 grote kippendijen, vel verwijderd en ontbeend, elk in 8 stukken gesneden
2 grote sjalotten, gepeld en in plakjes
2 rode paprika's, in lange plakjes van 1 cm gesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
400 ml blik kokosmelk
4 el pindakaas (glad of knapperig)
2 limoenen, alleen sap
2 el sojasaus
2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes, om te garneren (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490293
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
masterchef UK - BBC -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester