Groentestoemp van pastinaak en broccoli met garnalen en zachtgekookt eitje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/10/2021 - 15:48
Bereidingswijze
1 Schil de pastinaken en snij in grove stukken. Kook de stukken pastinaak in de melk gaar, aangevuld met water tot ze net onderstaan.
2 Spoel de broccoli, snij er roosjes van en blancheer in enkele minuten beetgaar. Giet af en laat schrikken onder koud water.
3 Giet de pastinaken af, hou een beetje kookvocht bij en stamp grof met de pureestamper. Doe de helft van de broccoliroosjes erbij en stamp verder. Giet er nog wat van het kookvocht bij, zodat je een smeuïge puree krijgt en breng op smaak met peper en zout.
4 Kook de eieren zacht gedurende 5 min. 45 en spoel ze meteen onder koud stromend water (zo blijft de binnenkant lekker smeuïg.)
5 Serveer de stoemp met een grote lepel garnalen en een zachtgekookt eitje. Werk verder af met enkele broccoliroosjes.
Afbeelding
Groentestoemp van pastinaak en broccoli met garnalen en zachtgekookt eitje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekkere stoemp met garnalen. Snel klaar en koolhydraatarm. 
Ingrediënten
400 g gepelde grijze garnalen
1 broccoli
600 g pastinaak
4 eieren
1L melk
4 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490271
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester