Chocolade bananenbrood Rens Koes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/10/2021 - 09:54
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in met wat kokosolie, bekleed de bodem met
een passend stukje bakpapier en vet dat ook in.
2. Week het chiazaad ongeveer 15 minuten voor in 150 ml water.
3. Doe ondertussen de bananen, havermelk, zachte kokosolie en citroensap in de blender. Ontpit de dadels en doe ze bij het bananenmengsel. Mix alles tot een romig geheel.
4. Doe vervolgens de droge ingrediënten in een kom en schep door elkaar. Voeg de natte massa toe en roer tot het goed gemengd is. Roer er als laatste de geweekte chiazaadjes door.
5. Schenk het beslag in de cakevorm. Zet ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Neem af en toe even een kijkje en prik met een sateprikker om te checken of het gaar is! Nog niet gaar maar wel donker aan de bovenkant, vouw dan aluminiumfolie over de bovenkant. Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm zitten en laat hem dan verder afkoelen op een rooster.
Bron
Afbeelding
Chocolade bananenbrood Rens Koes
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
it recept heb ik van Rens Kroes. Het is heerlijk en gezond ,dus super als tussendoortje of als ontbijtje. Daarnaast is het ook veganistisch.
Ingrediënten
3 el chiazaad
4 el cacaopoeder
350 g (geschilde) rijpe bananen
120 ml (haver)melk, of ander plantaardige melk naar wens
120 ml kokosolie, gesmolten
1 el appelazijn of citroensap
7 Medjoul dadels
200 g havermeel
1 tl vanillepoeder, ongezoet
2 tl baking soda (zuiveringszout)
1 tl zeezout
Kokosolie, om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer of keukenmachine
kleine cakevorm van 20 x 10 cm
bakpapier
Leuke tips
e azijn of citroensap is nodig om de backing soda te laten werken. Je kan ook i.p.v. backing soda een dubbele hoeveelheid bakpoeder gebruiken.

Het bananenbrood is in de koelkast enkele dagen houdbaar, je kan het ook in plakjes snijden en invriezen. Dan is het maanden houdbaar
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1490267
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
Rens Kroes
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
Maritvs1