Kippendij met linzen in calvadosroomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/07/2021 - 18:00
Bereidingswijze
Spoel de linzen af en laat de linzen goed uitlekken in een zeef.
Verhit de boter en bak de kip hierin rondom bruin.
Voeg de calvados, zout, peper, tijm, laurierblad, uitgelekte linzen en room toe.
Zet het deksel op de pan en smoor de kip met de linzen in plm. 30 tot 35 minuten heel zachtjes gaar.
Fruit ondertussen de uien in een klontje boter op een lage warmtebron in plm. 15 minuten lichtbruin en zacht.
Leg de kip op een schaal, giet de saus erover en verdeel de uien over de kip..
Afbeelding
Kippendij met linzen in calvadosroomsaus
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De kip wordt gebakken in boter. Daarna gaan (bijna) alle ingrediënten erbij en wordt de kip gaar gesudderd in de clavadosroomsaus.Gegarneerd met heerlijke zacht bruin gebakken uien.
Als ik dit weer maak zal ik de kippendij een dag tevoren marineren in de calvados.  Ik denk dat de smaak dan nog beter tot zijn rect komt.
Ingrediënten
1 half literblik linzen
4 kippenbouten
2 eetlepels roomboter
3 eetlepels calvados
peper en zout naar smaak
1 eetlepel gedroogde tijm
1 klein laurierblaadje
1 dl kookroom
3 uien, in dunne plakken
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan of koekenpan
Leuke tips
De volgende keer marineer ik de kip vooraf in de cavados.
Ik gebruik dan ook crème fraîche in plaats van slagroom.
Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490239
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Iets aangepast recept van Onno Kleijn, culinair journalist
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers