Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/07/2021 - 17:41
Bereidingswijze
Maak de worteltjes schoon en snij ze in schuine plakjes.
Schil de appel en snij de appel in blokjes.
Kook de worteltjes samen met de appelstukjes beetgaar in water met een theelepel suiker.

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen.
Stamp de aardappelen samen met de roomkaas en het losgeklopte ei tot een stevige massa.
Maak op smaak met wat zout en peper.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul en gaar. Bak de tomatenpuree even mee. Blus het gehakt af met de rode wijn en laat de wijn inkoken.
Voeg de tomatenblokjes toe en maak het gehakt op smaak met peper, zou, tijm, chilivlokken en worcestersaus.

Meng de worteltjes en appel door het gehakt en verdeel dit alles over de ovenschaal.
Bedek de worteltjes met de aardappelstamp.
Strooi de kaas erover en zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas
Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas
Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht bestaat uit bospeen (in plakjes), stukjes appel en lekker gekruid gehakt.
De aardappelen die de schaal afdekken zijn geen puree, maar gestampt met roomkaas en ei.
Een laagje geraspte kaas maakt het geheel af.
Ingredi├źnten
1 bos worteltjes
1 theelepel suiker
1 appel (Granny Smith)
250 gram rundergehakt
2 el olie
┬Ż dl rode wijn
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml tomatenblokjes
1 eetlepel gedroogde tijm
Peper, zout
Mespunt chilivlokken
Paar druppels worcestersaus
Puree
6 middelgrote aardappelen, kruimige
100 gr roomkaas
1 ei
50 gram geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannen voor de worteltjes en aardappelen
koekenpan
ovenschaal
aardappelstamper
Leuke tips
In plaats van worteltjes is koolraap ook lekker in dit recept.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490237
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers