Pittige pruimenchutney

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/06/2021 - 10:58
Bereidingswijze
1 Spoel de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Maak de uien, gember en knoflook schoon en snipper ze fijn.
2 Breng alle ingredienten samen aan de kook. Roer goed en laat de massa inkoken tot ongeveer jamdikte. Dat kan wel 1 à 2 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de pruimen.
3 Giet de chutney meteen in schone, warme potjes. Laat de inhoud volledig afkoelen voor u de potjes afsluit. Pas na 4 weken gebruiken!
Afbeelding
Pittige pruimenchutney
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen pittig bijgerechtje.  Eens in de glazen potjes, 4 weken wachten alvorens op te eten ! 
Ingrediënten
1 kg kwetsen
100 g rozijnen
4 uien
1/2 L azijn
1/2 KG donkere basterdsuiker
4 knoflook teentjes
1,5 cm verse gember
4 tl gemberpoeder
1 tl mosterdzaadjes
3 kruidnagels
1 chilipeper
2 tl kaneel
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490229
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester