Appelchutney met salie en sjalot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/06/2021 - 10:50
Bereidingswijze
1 Schil de appelen en snij ze in fijne partjes. Pel en snipper de ui.
2 Doe de appelen en uien in een pan, samen met de ciderazijn, de geleisuiker, de peperbessen en het water.
3 Breng het mengsel al roerend aan de kook en roer tot de suiker oplost. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, tot de appelen zacht zijn. Voeg dan de salie toe en breng op smaak met peper en zout.
4 Laat de chutney nog een minuutje flink doorkoken. Verdeel over de bokaaltjes en sluit goed af. Laat afkoelen.
Afbeelding
Appelchutney met salie en sjalot
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere chutney blijft ongeveer 3 maanden goed in afgesloten pot.  Dit recept is goed voor 4 glazen potjes
Ingrediënten
1 kg friszure appels (Granny Smith)
4 sjalotten
40 cl ciderazijn
25 cl water
250 g geleisuiker
1 verse salie bosje
1 tl roze peperbessen (gekneusd)
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490227
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester