Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/05/2021 - 13:51
Bereidingswijze
- Maak de paddenstoelenbouillon,zet deze opzij en rasp de kaas.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook en voeg de takjes tijm toe.
- Voeg de rijst toe en bak die een paar minuutjes mee zodat de korrels een glanzend laagje krijgen van de olie.
- Doe de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen.
- Voeg dan (soep)lepel voor lepel de bouillon toe tot de risotto gaar is en blijf steeds door de risotto roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Bak intussen in een andere pan de spekjes en voeg de schoongemaakte cantharellen toe, bak dit 5-10 minuten en voeg het toe aan de risotto.
- Doe de roomboter, 2/3 deel van de kaas en de in reepjes gesneden Parmaham erbij. Schep alles goed door elkaar en maak dit indien nodig nog op smaak met een beetje peper en een scheutje truffelolie.
- Schep de risotto in een schaal en garneer met de overgebleven kaas, enkele hamreepjes en een paar takjes tijm.
Afbeelding
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Herfstrisotto met rode wijn en cantharellen (of andere paddenstoelen)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik hoorde laatst van mijn dochter die op vakantie in Toscane was dat ze daar een hele lekkere risotto hadden met rode wijn. Met rode wijn had ik nog nooit een risotto gemaakt dus toen ik de cantharellen weer in de winkel zag liggen leek me dat wel een lekkere combinatie om een stevige risotto mee te maken. Ik heb nog wat gerookte spekreepjes (of pancetta) toegevoegd en op het laatst wat reepjes Parmaham. Deze heerlijke herfstrisotto was het eindresultaat.
Let op met zout toevoegen want de bouillon, spekreepjes, ham en kaas bevatten al voldoende zout.

TIP: Voor een vegetarische variant vervang je de spek- en hamreepjes door (wal)noten.
 
Ingrediënten
- 300 gram risottorijst
- 400 gram cantharellen of andere paddenstoelen
- 150 gram spekreepjes (bijvoorbeeld pancetta)
- 100 gram Parmaham
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- enkele takjes tijm
- 750 ml paddenstoelenbouillon
- 150 ml rode wijn
- klont boter
- 75 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
- optioneel: truffelolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490217
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse