Börek met spinazie en feta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/04/2021 - 09:22
Bereidingswijze
1 Snipper de ui. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen al roerend toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur. Laat 10 min. afkoelen.
2 Verkruimel ondertussen de feta. Snijd de peterselie fijn. Klop het ei los in een kommetje.
3 Doe de spinazie in een grote zeef. Knijp al het vocht eruit. Meng de spinazie met de feta en peterselie.
4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
5 Neem de vellen filodeeg uit de verpakking. Leg 1 vel met de korte zijde naar je toe. Snijd een driehoek uit het vel. Begin midden bovenaan en snijd naar links onderin. Begin opnieuw midden bovenaan en snijd naar rechts onderin.
6 Leg een tiende van het fetamengsel in een langwerpige streep van 10 x 2 cm onder aan het deegvel. Rol het deeg een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder strak op. Bestrijk de punt met wat losgeklopt ei, zodat je de börek dicht kunt ‘plakken'. Bestrijk de bovenkant van de börek met een bakkwastje met ei. Bestrooi met wat sesamzaadjes. Maak er zo nog 9.

7
Verdeel de börek over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Börek met spinazie en feta
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Börek of burek is een deeggerecht dat gemaakt wordt in veel landen die ooit hebben behoord tot het Ottomaanse Rijk. Vaak wordt het gemaakt met blader- of filodeeg; het kan gevuld zijn met kaas, gehakt of groente. Lekker als voorgerecht of als borrelhapje 
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 el zonnebloemolie
400 g verse spinazie
200 g feta 48+
15 g verse platte peterselie


1

middelgroot ei


10 vellen

vers filodeeg


1 el

sesamzaad
Hulpmiddelen & keukengerei
bakkwastje

bakpapier
Leuke tips
Bereiden in de Airfryer? Leg (een deel van) de börek in het mandje en bak ze in 10 min. op 180 °C goudbruin.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1490185
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester