Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/03/2021 - 19:02
Bereidingswijze


Bak de plak ontbijtspek uit in een droge hapjespan. Laat op keukenpapier uitlekken. Snij dan in kleine reepjes of blokjes. Fruit in het overgebleven vet de ui en de knoflook even aan. Voeg de kurkuma en de sereh toe en bak ze even mee.

Voeg de preiringen toe en bak deze 5 minuten zachtjes mee. Vervolgens gaan de mosterd, tomatenpuree, kerrie en de sambal erbij. Roer door elkaar en laat 1 minuutje pruttelen.

Breng alles over in een soeppan en voeg 1 liter heet water met het kippenbouillonblokje toe. Laat 7 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Voeg als laatste de afgespoelde en uitgelekte bruine bonen toe , alsmede de spekblokjes. Laat nog 7 minuten koken met het deksel op de pan.

Serveer de soep in grote voorverwarmde kommen met wat gesnipperde bladpeterselie en gefrituurde uitjes.
Afbeelding
 Bruine bonensoep met een Oosterse twist.
 Bruine bonensoep met een Oosterse twist.
 Bruine bonensoep met een Oosterse twist.
 Bruine bonensoep met een Oosterse twist.
 Bruine bonensoep met een Oosterse twist.
 Bruine bonensoep met een Oosterse twist.
 Bruine bonensoep met een Oosterse twist.
 Bruine bonensoep met een Oosterse twist.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een hartverwarmende en gezonde bruine bonensoep. Een soep voor herfstige,  koude , natte , gure dagen. Als lunch of hoofdgerecht met eventueel  een vers afgebakken bruin broodje. Lekker snel klaar en met een Oosterse twist. Voeg aan tafel nog wat sambal toe, mocht je wat meer pit willen. Voldoende ook voor 3 à 4 personen als voorgerecht.
Ingrediënten
1 rode ui geschild in vieren
1 prei in ringetjes en gewassen en uitgelekt
100 gram gerookt ontbijtspek
1 pot bruine bonen uitlek gewicht 465 gram afgespoeld en uitgelekt
2 teen knoflook gesnipperd
2 stuks verse kurkuma geschild
1 sereh stengel enkele malen ingekerfd

1 tl sambal badjak
1 tl kerriepoeder
1 el mosterd
1 blikje tomatenpuree
1 liter kippenbouillon van 1 blok met minder zout

Om te garneren wat gesnipperde peterselie
Gefrituurde uitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan, hapjespan, zeef, snijplank en mes.
Leuke tips
Vis voor het serveren de sereh en de kurkuma uit de pan. Schil de kurkuma met om elke hand een plastic boterhammenzakje. Zo voorkom je gele handen. Ook lekker zonder spekjes als vegetarische variant.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490171
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47